Fertőző, kiütéses betegségek, bőr

Makacs viszketésnél gondoljunk a rühatkára!

Makacs viszketésnél gondoljunk a rühatkára!

A rühatka manapság sajnos gyakran fordul elő, és érdemes többet tudni róla, mert tünetei könnyen ekcémának, vagy allergiának nézhetők. A rühatka egy tizedmilliméternyi nagyságú állat, mely a bőr alá fúródva lerakja tojásait. Az atka erős viszketést és pontszerű allergiás kiütéseket okoz.

A bőr első pillantásra úgy néz ki, mintha elvakart szúnyogcsípések, vagy apró allergiás kiütések borítanák. A fertőzés testkontaktussal terjed, ezért ha egy családban valaki atkás, mindenkit le kell kezelni. A fertőzés hamar elmúlik az erre rendelt folyadéktól, fontos, hogy legalább 2x meg kell ismételni, és közben tilos a fürdés. A bőr gyakran viszket továbbra is, és felületét elvakart sebek borítják.

Segít a homeopátia
Homeopátiás segítség a Sulfur 30 CH, naponta 1-2x 5 golyó. Megelőzésre is jó, ha a gyerek röviden érintkezett valakivel, de mondjuk nem aludt vele egy ágyban, vagy játszott huzamosabb ideig. Ilyenkor 1x5 golyó javasolt 10 napon át, és teafaolajos lemosás a bőrre.

Az atkás bőrkiütések viszketését csillapíthatjuk levendulaolajjal. A Sulfurt a lemosókezelés után adjuk a gyermeknek is, legalább öt napon át. Minden ágyneműt mossunk ki minél melegebb programon, az autó és bútorhuzatot gondosan porszívózzuk át. És reménykedjünk, hogy legalább így a tetűjárványtól megmenekülhetünk, mert a levendulaillatú gyerekbe nem költöznek be a rovarok.

Egy másik kellemetlen lakó, a fejtetű házi praktikáiról és homeopátiás kezeléséről itt olvashat:


 

Kapcsolódó szerek

Kapcsolódó címkék