Vírusok, vírusfertőzések

Vírusok, mint százfejű sárkányok

Felkészítés -homeopátiával. A XX. század a vírusok nagy támadásának kezdete, ami napjainkban is tart.

 • Vírusok, mint százfejű sárkányok

  Vírusok, mint százfejű sárkányok

Az emberiség „egy emberként” (mint a mesehős) került szembe ezzel a „százfejű sárkánnyal”, amelynek, ha egy fejét levágjuk, újabbak nőnek a helyére (vírus-mutációk). Tudományunk megpróbálja az újabb és újabb vakcinákkal, az újra és újra kinövő fejeket levágni, de pillanatnyilag úgy fest a dolog, mintha ebben a versenyfutásban a vírus-sárkányoknak lenne előnyük.

Mit tehetünk?

Megelőzés

Ne legyünk táptalajai egy vírusnak sem!

Tudjuk, hogy a vírusok szaporodásához nem csak táptalajra van szükség, hanem időre is. A szervezetbe kerülve 1-2 nap szükséges ahhoz, hogy befészkelve magukat elkezdjék szaporodásukat. Bejutásukat és befészkelődésüket jelentős mértékben akadályozni lehet.

Hogyan?

 • kerüljük a tömegrendezvényeket járvány idején, ha lehet
 • gyakori kézmosás
 • kezünkkel feleslegesen ne nyúljunk a szánkhoz, orrunkhoz
 • a szájüreg öblögetése – langyos vízzel, meleg italokkal, teafaolajos vízzel
 • az orrüreg és hátsó garatfal öblögetése – nagyon enyhe sós langyos vízzel, naponta 2-3x. Tegyünk a zsebünkbe otthon készített enyhén sós vizet egy orrcsepp flakonba, amiből napközben is elvégezhetjük az orr öblögetését. Az is megfelelő, ha a markunkba engedett langyos csapvízből szippantunk fel. Engedjük hátracsorogni, hogy a hátsó garatfal, az orrmandulák, az arcüreg-nyílások is átmosódjanak. Nyeljük le, és a gyomorsav elpusztítja a bekerült vírust.

Valamennyi vírus azonban mindig bekerül a szervezetünkbe, ez elkerülhetetlen és alapvetően jó is. Hisz tudjuk a tudományos kutatásoknak köszönhetően, hogy az emberi szervezet rendelkezik egy csodálatos védekező apparátussal, amit immunrendszernek nevezünk.

Ellenőrzi a szervezetbe betolakodó idegeneket, így a vírusokat is. Azonosítja őket, és ellenanyagot termel ellenük. Gyengesége utat ad a betegségnek, erőssége legyőzi azt.


Az influenza legapróbb kezdeti tüneteinek jelentkezésekor azonnal alkalmazzuk azokat a szereket, amelyek ellenálló képességünket megerősítik! Szedésüket már októbertől javasoljuk egészen tavaszig.

Javasolt homeopátiás szerek és szedésük:

Komplex készítmény az influenzás tünetek enyhítésére:  influenzás időszakban heti 1 tubus.

THYMULINE, a sejtes immunvédekezést serkenti, 9 CH-ban heti 2x5 golyó

ECHINACEA 5 CH – napi 2x5 golyó 5 napig, két nap szünet, majd ismételjük meg.


Egyéb immunerősítők:

C-vitamin – pl. csipkebogyó tea. 2 kanál csipkebogyót áztassunk hideg vízbe egy éjszakára, reggel igyuk meg mézzel.

Zsálya vagy teafaolajos bedörzsölés (tiszta illóolajjal)

A talpat dörzsöljük át, időnként tartsunk szünetet 1-2 napig. A zsályaolajat ne használjuk kicsiknél! (5 éves kor alatt)

Szauna 

A melegben elpusztulnak a vírusok, a szaunázástól erősödik az immunrendszer.

Propolisz- Pár cseppet vegyünk be mézben, főleg kezdődő torokfájásnál. Kicsi gyerekeknek nem ajánlott!


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  • letöltöm

   Jól működő immunrendszer? Természetesen!

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2022