Vérszegénység, vaspótlás

Vaspótlás tavasszal

Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális.

 • Vaspótlás tavasszal

  Vaspótlás tavasszal

 A vas túlnyomó része fehérjeszerkezetekhez kötődik, leginkább a haemoglobin és a myoglobin molekulák formájában, A haemoglobin a vérben, a vörösvértestekben található óriásmolekula, amely az oxigén és a szén-dioxid szállítás túlnyomó részét végzi, a myoglobin az izomban található.

A vas esszenciális mikroelem, vagyis szervezetünk nem képes annak előállítására. Ezért a vasat a táplálkozással, kívülről kell pótolnunk. Mivel a vas felszívódása és biohasznosulása rendkívül rossz, a vérbe csak a táplálékban található vasmennyiség töredéke kerül be, hogy aztán eljusson azokra a helyekre, ahol szükség van rá.

A vashiány általános tünetei közé tartozik a fakó, száraz bőr, a köröm töredezettsége és barázdái, és az afták a szájban. A szájzug gyakran kiszárad és fájdalmasan bereped. Gyakori a fejfájás, az indokolatlan fáradékonyság, a koncentrálóképesség csökkenése is.

A vasban gazdag élelmiszerek (pl. hús, tojás, sötét leveles zöldségek, cékla, lencsefélék, köles, vörös szőlőlé) vastartalmának felszívódását és beépülését támogathatjuk homeopátiás szerekkel és C vitaminnal. A bélből való felszívódást és a vörösvértest képződést rézkolloid cseppek rendszeres fogyasztásával segíthetjük. A kávé, a tea és az alkohol lassítja a felszívódást, de a rebabara vagy a spenót oxalát, vagy a tej kálciumtartalma is, így ezeket mértékkel fogyasszuk!

A tavaszi hónapok alatt szedjünk FERRUM METALLICUM​-ot reggel, és CALCIUM PHOSPHORICUM ​-t este, 5 CH-s hígításban. Főleg a kicsit vérszegény állapot kúrálható a két szerrel nagyszerűen!

KALIUM PHOSPHORICUM​ 15 vagy 30 CH ajánlott azoknak, akik idegeiket szeretnék kicsit nyugtatni, főleg sok fárasztó munka után. Memóriazavarokra is kitűnő.

Kimerültség, gyengeség szere az ACIDUM PHOSPHORICUM​ 9 CH-s hígításban javasolt, több napon át.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Vashiányos vérszegénység

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024