Vérszegénység, vaspótlás

Homeomami: Véredben a vas, nagyobb kincs az aranynál

Miért olyan gyakori betegség manapság a vashiányos vérszegénység?

 • Homeomami: Véredben a vas, nagyobb kincs az aranynál

  Homeomami: Véredben a vas, nagyobb kincs az aranynál

Vas a vérben, ami oxigént szállít? Kémiaórán úgy tanultuk, hogy vas + nedvesség+ oxigén, az nem más mint a rozsda.

A csodálatos emberi szervezet azonban ezt is kitalálta. 

A vasat a vörösvértestben  egy gyűrű veszi körül (mert töltéssel rendelkező ion, és az ilyen, ha elszabadul, károkat okoz), amely elzárja a nedvességet a vastól.  Milyen csodálatos szerkezet is ez! A folyékony vérben kis száraz kapszulákban utaznak a vasak. A növények nedvében a klorofill kölekedik ugyanilyan módon.

Mihez van szükségünk vasra?

Többek között a légzéshez, az idegrendszer, egyes enzimek és izmok működéséhez, a sejtosztódáshoz és az energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz is.  

A cikk további része itt olvasható.

 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Vashiányos vérszegénység

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024