Várandósság, szülés, szülés után

Gombás hüvelyfertőzés várandósság alatt

Várandósság alatt a hormonális változások miatt a hüvelyben megnő a glikogén nevű cukor mennyisége.

 • Gombás hüvelyfertőzés várandósság alatt

  Gombás hüvelyfertőzés várandósság alatt

Ez táplálja a Candida albicans gombát, ami kellemetlen tüneteket okozhat. Ehhez hozzájárulhat egy esetleges antibiotikumkúra is, ami nem válogat, mindenféle baktériumot elpusztít. Többek között az egészséges hüvelyflórát biztosító Döderlein baktériumokat is.

Ha megjelennek a tünetek, többek között égő érzés, duzzadt szeméremajkak, viszketés, túrószerű váladék, fáradtság, agresszivitás, egy PH teszttel otthon el lehet dönteni, mennyire súlyos a fertőzés.  (hüvelyi ph gyorsteszt)

Nem kell azonnal kémiai szerekhez nyúlni. Ha nem nagy a gond, vagy éppen csak kezdődik, érdemes bent folyó versenyt a védekező baktériumok oldalán támogatni. Ne együnk cukrot, élesztőt. A homeopátiás Monilia albicans 30 CH (azaz CANDIDA ALBICANS​) nagyon jó támogatója a kúrának!  A hüvelyflóra belső pótlására több termék is létezik.

Ha a baj nagyobb, a gyógyszeres kezelés mellett is érdemes szedni a homeopátiás Moniliát, és a tünetekre való homeopátiás szert.

Jó tudni!

Sokat a gombás fertőzést uszodákban „kapják el”. Mi az igazság? Az uszodavizeket általában klórozzák. A klór megöli a baktériumokat. A hasznos baktériumokat is. Az altesti normál PH-ról baktériumok gondoskodnak, ideális esetben korlátozva a candida növekedését a nyálkahártyákon.

Jó ötletek uszodázáshoz:

 • tejsavas irrigálás előtte-utána
 • a természetes vizek jobbak, a tengervíz még gyógyítja is a problémát
 • fürdőruhacsere úszás után
 • természetes anyagú fehérnemű (pamut)
 • pár csepp teafaolaj tamponra, de csak tiszta, gyógyszertári teafaolajjal!

Mit ne tegyünk?

 • Ne maradjunk nedves fürdőruhában uszodázás után!
 • Ne mosakodjunk illatosított lúgos szappannal, vagy antiszeptikus tusfürdővel a „koszos” víz után, mert így tovább károsítjuk a védőréteget!
 • Ne együnk édességet – a gombák cukron élnek.

Gyógynövény, gyógytea

 • Levendula/körömvirág/cickafark erős teája ülőfürdőbe keverve. (irrigálni is lehet vele).
 • Otthoni gyorssegély egy kis hideg kefír, külsőleg, esetleg irrigálni is lehet élőflórás joghurt és testmeleg víz keverékével.
 • Együnk sok fokhagymát!

Homeopátiás szerek

Megelőzésképpen, és bármilyen kezelés mellé lehet szedhető a Candida gomba homeopátiás hígítása: a CANDIDA ALBICANS​ (Monilia albicans), 30 CH potenciában, naponta 1x.

A kialakult tüneteket is lehet kezelni homeopátiával. A szereket szedjük 10 napig 15 CH potenciában! Mindegyik szer mellé adható a Monilia albicans!

BORAX

Gyakori szer a gombafertőzésekre. A váladék tojásfehérje színű, olyan érzés, mintha meleg víz folyna a láb között. 

CALCIUM CARBONICUM

Erős testalkatú nőknél tűrhetetlen viszketéssel és sárgás tejszerű váladékkal járó hüvelyfertőzés. 

KALIUM BICHROMICUM

Nyúlékony, sárga váladék, égő fájdalom és viszketés a hüvelyben. Reggel a legrosszabbak a tünetek. Javul pihenéstől és melegtől.

KREOSOTUM

Vizszerű,nagyon kellemetlen szagú, maró váladék, bedagad és viszket tőle a hüvely. Rosszabb reggel, és ha feláll.    

NATRIUM CHLORATUM

Hüvelyszárazságot és irritációt okozó, tojásfehérje-szerű váladék. Rosszabb napon. Sós ételek utáni vágy jellemzi az állapotot. 

PULSATILLA PRATENSIS

A tünetek változnak. Krémes fehér, vagy sárgásfehér váladék, fájdalmas hüvely. Gyakran kíséri sírós lelkiállapot. 

SEPIA OFFICINALIS

Sárga, viszketést okozó, vagy túrószerű fehér váladék. Égő viszketés, rosszabb szex után. Reggel erős szagú a váladék, és séta közben nő a mennyisége. Hideg végtagok, minden idegesíti.

Ha a tünetek nem javulnak, forduljunk orvoshoz! 

Érdekességek a hüvely gombás fertőzéséről itt.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 3. - Hólyaghurut és hüvelyfertőzések, ciszták és miómák

   tovább
  • letöltöm

   Hólyaghurut e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024