Várandós naptár

Szoptatás, mellbajok

Tejproblémák, mellbajok, első napok a kórházban.

 • Szoptatás, mellbajok

  Szoptatás, mellbajok

Amikor az ember a kezében tartja a kisbabát, és szopatni akarja, ez gyakran nem megy egyszerűen. Egyrészt, először csináljuk. A baba is. Vannak született „profi”kisbabák, akik ösztönösen jól szopnak, de a legtöbbnek, és nekünk is, tanulni kell a folyamatot.

Az első kérdés a helyes tartás. Néha kényelmesebb fekve szoptatni, de jó segítség a kórházi párna is, ha alá kell támasztani a kicsit. Ne várjunk csodát. A tej mennyisége fokozatosan nő, először csak a sárgás előtej folyik, ez azonban a világ legjobb védőanyaga. A kicsi az első napokban álmos, nem akar enni, amikor a magzatszurkot (meconium) kikakilja, utána jön meg az étvágya.

Császár után gyakran 3-4 nap is eltelik, mire beindul a tej.

Amit érdemes tudni....

A szoptatás, amellett, hogy az anyatej a legjobb táplálék a babának, a kötődést is erősíti. Szoptatás alatt oxitocin termelődik, ami az ún. „kötődéshormon”. Száguldozik a véredben az oxitocin, ami amellett, hogy az érzelmi kötődést erősíti, a méhedet is összehúzza eredeti állapotába, az oxitocint megkapja a baba is a tejből, pár mosoly, és simogatás, és meg is születik az örök szerelem közöttetek.

Az érzékeny mellbimbók néha nem bírják a „kiképzést”, főleg, ha a baba nem harap rá rendesen a mellre. Ha teheted, levegőztesd a melledet, napoztasd, és kend körömvirág kenőccsel.

A belövellés időszakában a mellek kőkemények lehetnek, de még nem indul meg a tej. Ilyenkor érdemes fejéssel rásegíteni, főleg, ha a baba lusta.

Az első napok homeopátiás szerei tejserkentésre, fájdalmas mellekre

FONTOS! A tejserkentés szereit mindig alacsony potenciában szedjük!!!!!! (C 5, D4, 5 CH)

Általánosan szedhető a tejmennyiség fokozására

URTICA URENS

RICINUS COMMUNIS

felváltva, napi 3x5 golyó

Ha fáradtság,kimerültség miatt nincs tej

ACIDUM PHOSPHORICUM​ 5 CH

Bedurrant mellek fájdalmára

PHYTOLACCA​ 9 CH

A kórházban, főleg, ha császárral szültél, figyelmet fordítanak rá, hogy meginduljon a bélműködésed. Produkálni kell. Gondot okozhat a katéterezés után érzékeny húgycső is, vagy a seb fájdalma.

Homeopátiás elsősegély szerek az első napokra

Sebfájdalom (gátmetszés sebére is)

STAPHYSAGRIA​,

ARNICA MONTANA​ felváltva, naponta többször

Katéterezés utáni csípő érzés a húgycsőben

STAPHYSAGRIA

Fertőzésveszély

ECHINACEA​ 5 CH, napi 5-6 alkalommal

Nem indul be a bélműködés

OPIUM​ 9 CH

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Tejfakasztás és szoptatás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024