Várandós naptár

A terhesség 7-8 hete

Valószínűleg túl vagy az első orvosi vizsgálaton, vérvételen, és a védőnővel is találkoztál.

 • A terhesség 7-8 hete

  A terhesség 7-8 hete

 • kinyomtatom

 • elküldöm

 • ajánlom

A laborvizsgálaton több más mellett megállapítják a vércsoportodat. Ha az RH negatív csoportba tartozol, és RH pozitív babával vagy várandós, szülés közben ellenanyagokat termel a szervezeted, és ennek semlegesítésére egy anti-D nevű készítményt kapsz szülés után. A baba vércsoportját a köldökzsinórvérből állapítják meg.

Mi mit jelent a leleteken?

Rövidítések

LMP: az utolsó menstruáció időpontja

GA (LMP): az utolsó menses alapján számolt terhességi kor

w: hetek

d: napok

EDD: az utolsó menses alapján számolt szülési időpont

EDD: (Average US GA) a mérések (ultrahang adatok) szerint számolt szülési időpont


A kisbabád 10-12 milliméter, akkora, mint egy málna, naponta növekszik egy millimétert. A nyolcadik hétre már valamennyi fontos szerve megvan, ügyes ultrahangos az orrocskáját is látja.

Ha nem mondtad el, hogy babát vársz, gyanús jelek a környezetednek

nem iszol alkoholt, még családi szülinapon sem

fura ételeket eszel, láthatóan nagy étvággyal

látványos a dekoltázsod

elalszol a nagybátyád történetei közben, bár nagyon vicces

keresed kisgyerekes anyák társaságát, és a szülésről kérdezősködsz

Amit érdemes tudni...

Vashiány várandósság alatt:A vér mennyisége majdnem egyharmadával nő terhesség alatt. A vasraktárakat fel kell tölteni. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte nagyon fontos.

A vas esszenciális mikroelem, vagyis szervezetünk nem képes annak előállítására. Ezért a vasat a táplálkozással, kívülről kell pótolnod. Mivel a vas felszívódása és biohasznosulása rendkívül rossz, a vérbe csak a táplálékban található vasmennyiség töredéke kerül be, hogy aztán eljusson azokra a helyekre, ahol szükség van rá.

A vasban gazdag élelmiszerek (pl. hús, tojás, sötét leveles zöldségek, cékla, lencsefélék, köles, vörös szőlőlé) vastartalmának felszívódását és beépülését támogathatod homeopátiás szerekkel és C vitaminnal. A kávé, a tea lassítja a felszívódást, de a rebabara vagy a spenót oxaláttartalma is. A kálcium is nagyon fontos, mert ha nincs elég kálcium a vérben, a szervezet kivonja a csontból.

A vashiány gyakori homeopátiás szerei

Segíti a vas felszívódást, vaskészítmény mellé

+ ha fáradékony

FERRUM METALLICUM​ +
FERRUM PHOSPHORICUM​ 9 CH, C9 kúraszerűen
CHINA RUBRA​ 9 CH, C)


Hogyan szedjem?

A homeopátiás gyógyszer adagolásának általános szabályai

magas potencia (D – 30-200, C- 30-200): max. 3-4 adag a jelzett időközönként

alacsony potencia (D – 4-12, C -5-15), vagy komplex készítmény

vajúdás közben: 15 – 30 percenként

máskor: 3 – 4 alkalommal naponta

Az ajánlásokban szereplő szerek hígítása 15 CH, ahol nem, pl. a tejserkentés szereinél, azt külön jelezzük. A homeopátiás szereket napi 3-4 alkalommal kell elszopogatni, a tünetek javulásáig.

Személyes tapasztalat

Nagyon izgalmas ultrahangra járni, és nézni a babát, de csak akkor menj, ha szükséges, mert ez is zavarja a kicsit. Próbálj meg ráhangolódni a babára! Mozogj rendszeresen, nekem nagyon bejött a jóga.

AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TEMATIKUS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  A várandósság problémái

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2020