Várandós naptár

A terhesség 30-32 hete

A 31. hétre kialakulnak a baba ébrenléti és alvási szokásai.

 • A terhesség 30-32 hete

  A terhesség 30-32 hete

 • kinyomtatom

 • elküldöm

 • ajánlom

Általában beáll a szülőcsatorna felé, de ha nem, ezt még megteheti később is. Beszélgess vele, felismeri a hangodat. Ha megszületik, azonnal be fogja azonosítani, ha Te beszélsz hozzá. Körmei már túlnőnek az ujja hegyén, mosolyog és vicces arcokat vág.

A magzatvíz mennyisége eléri a maximumát a 32. héten.

Amit érdemes tudni...

Ebben az időben tapasztalhatod, hogy a melleidből sárgás folyadék szivárog. Ez már felkészülés a szoptatásra, a kolosztrum nevű előtej. Ha túl erős, tegyél melltartóbetétet a melltartódba. Néha erősen verhet a szíved, ez általában normális, a megnövekedett vérmennyiség miatt. Zavaró lehet a gyomorégés, egyél gyakran, keveset, igyál sok vizet!

A vizesedés homeopátiás szerei

Ha a vérnyomás és a vizelet fehérjetartalma normális, az alábbi szerek segíthetnek:

Duzzadt ujjak, éjjel zsibbadnak

Bokák, kezek, szemhéjak duzzanata, gyakran székrekedéssel. Fáradékony.

Lábak, bokák vizesedése, narancsbőr, hasmenés.

BOVISTA

NATRIUM CHLORATUM

NATRIUM SULFURICUM


Hogyan szedjem?

A szereket lefekvés előtt, közepes potenciában (30 CH, C 30) kell elszopogatni.

A homeopátiás gyógyszer adagolásának általános szabályai

magas potencia (D – 30-200, C- 30-200): max. 3-4 adag a jelzett időközönként

alacsony potencia (D – 4-12, C -5-15), vagy komplex készítmény:

vajúdás közben: 15 – 30 percenként, máskor: 3 – 4 alkalommal naponta

Az ajánlásokban szereplő szerek hígítása 15 CH, ahol nem, pl. a tejserkentés szereinél, azt külön jelezzük. A homeopátiás szereket napi 3-4 alkalommal kell elszopogatni, a tünetek javulásáig.

Személyes tapasztalat

Gondolataid nagy része a szülés körül forog. Tanács! Ne olvass túl sok élménybeszámolót az Interneten. Ha kérdésed van, kérdezz, és ha van rá lehetőség, nézd meg a helyet, ahol szülni fogsz. Egy választott bába sokat segíthet az utolsó hetekben. Gondold végig, kivel szeretnél szülni. Én a lánytestvéremet vittem be magammal, de általában a párok együtt szülnek. Ha a férjeddel mindketten szeretnétek, hogy jelen legyen, beszéljétek meg előre, hogy tud majd neked segíteni. (Úgyis másképp lesz minden :-))

AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TEMATIKUS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  A várandósság problémái

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2020