Várandós naptár

A terhesség 3-4. hete

Még nem is tudod, esetleg csak sejtheted, hogy testedben megfogant egy kisbaba.

 • A terhesség 3-4 hete

  A terhesség 3-4 hete

A megtermékenyített petesejt megkezdte útját a méhed felé. Már ilyenkor is hat rá az anyai környezet, ezért vigyázz magadra, pihenj, táplálkozz egészségesen! A fogantatás napjától már csak kb. 265 nap, és kezedben tarthatod a babádat.

Amit érdemes tudni...

A beágyazódás időszakában tapasztalhatsz pecsételő vérzést.

24 órával a megtermékenyítés után a petesejt elkezd osztódni. Ilyenkor a táplálékot a pete szolgáltatja, később, a beágyazódás után alakul ki a placenta.

A terhességi tesztek korai időszakban a reggeli első vizeletből mutatják ki a terhességet. Hogyan működnek? A megtermékenyítés után a szervezet elkezd egy hCG nevű hormont termelni. Ennek mennyisége napról napra nő. Mivel általában a ciklus középső napjaira esik a megtermékenyülés, a várható menstruáció első napjától már biztonsággal kimutatható a terhesség.

A tesztek eredményét a vizeletben lévő vér megváltoztatja. Ha túl korán végzed el a tesztet, lehet, hogy nincs elég hormon a vizeletben, és negatív lesz az eredmény.

Milyen testi tüneteket tapasztalhatsz?

Fáradtság
Késik a menstruáció
Gyakori vizelési inger
Reggeli rosszullét
Duzzadt, érzékeny mellek (jó hír, ha szerettél volna nagyobb melleket, ezt most megkapod!)
Megváltozik a szagérzékelés, gyakran a saját kölnidet sem szereted.
Hangulatingadozások


Hogyan szedjem?

A homeopátiás gyógyszer adagolásának általános szabályai

magas potencia (D – 30-200, C- 30-200): max. 3-4 adag a jelzett időközönként
alacsony potencia (D – 4-12, C -5-15), vagy komplex készítmény:

vajúdás közben: 15 – 30 percenként
máskor: 3 – 4 alkalommal naponta

Az ajánlásokban szereplő szerek hígítása 15 CH, ahol nem, pl. a tejserkentés szereinél, azt külön jelezzük. A homeopátiás szereket napi 3-4 alkalommal kell elszopogatni, a tünetek javulásáig.

Saját tapasztalat:Az első két csík megjelenését az ember soha nem felejti el! Írd le az érzéseidet! Ha azonnal körbetelefonálod a családot a jó hírrel, ne lepődj meg, ha nem találják a megfelelő szavakat! És vegyél két tesztet, mert úgysem hiszel az elsőnek!

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   A várandósság problémái

   tovább
  • letöltöm

   Derékfájás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Gyomorpanaszok, reflux e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Vashiányos vérszegénység

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024