Várandós naptár

A terhesség 27-28. hete

27 hetesen a kicsi emésztő és immunrendszere fejlődik.

 • A terhesség 27-28 hete

  A terhesség 27-28 hete

Ebben az időben éri el a magzatvíz mennyisége a maximumot, és sokat fejlődik a baba agya is. Ha kislány, akkor már a későbbi petesejtek kezdeményei is megvannak a petefészkében. A fiúk heréje is leszállt, bár ez gyakran csak születés után történik meg. Kinyitotta a szemét, és fejlődik a retinája. Egyre kevesebb helye van, így jobban érzed a mozgását.

Amit érdemes tudni...
A növekvő méh nyomja a tüdőt, ezért nem tud tágulni. Többször veszel kevesebb levegőt, ez okozhatja a légszomjat. Sajnos a horkolást is, érdemes kicsit jobban feltámasztott fejjel aludni.

Ha allergiás vagy, még nehezebb lehet a lélegzetvétel. A pollenallergia jól kezelhető homeopátiás szerekkel, erről bővebben itt olvashatsz:

A megnagyobbodott méh a hólyagodat is nyomja, ezért megint gyakrabban fogsz pisilni járni a 3. trimeszterben. A 28. héten beléptél ugyanis a finisbe...

Eddig úgy 6-8 kg körül gyarapodtál, ne aggódj, ennek nagy része a baba, a placenta és a megnövekedett testfolyadék mennyiség. Szülés körül ez így néz ki:

baba: kb. 3,5 kg
vér és egyéb folyadék mennyiségének növekedése: 3,4 kg
méh: 0,9 kg
magzatvíz: 0,9 kg
mellek megnagyobbodása: 0,9 kg

méhlepény: 1 kg

Az alvás egyre nehezebb, mert lassan nincs kényelmes póz. És felkészít a természet az éjszakai felkelésekre is! Ne lepődj meg, ha nagyon vadakat álmodsz! Ez természetes az első és az utolsó időben, ezt is a hormonok okozzák. Ha valami miatt szorongsz, vagy stresszes az életed, és ezért nem tudsz aludni, az alábbi szerek segíthetnek:

Álmatlanság homeopátiás szerei

Fejben lejátssza a napot

Hajnalban 3 körül ébred, problémákon rágódik

Rémálmok, félelem a sötéttől.

Nyugtalan láb

Szorong, aggódik

Nagyon kimerült, mégsem tud aludni, gyenge

COFFEA TOSTA

NUX VOMICA

STRAMONIUM

ZINCUM METALLICUM

GELSEMIUM SEMPERVIRENS

ACIDUM PHOSPHORICUM


Hogyan szedjem?

A szereket lefekvés előtt, közepes potenciában (30 CH, C 30) kell elszopogatni.

A homeopátiás gyógyszer adagolásának általános szabályai

magas potencia (D – 30-200, C- 30-200): max. 3-4 adag a jelzett időközönként

alacsony potencia (D – 4-12, C -5-15), vagy komplex készítmény:

vajúdás közben: 15 – 30 percenként, máskor: 3 – 4 alkalommal naponta

Az ajánlásokban szereplő szerek hígítása 15 CH, ahol nem, pl. a tejserkentés szereinél, azt külön jelezzük. A homeopátiás szereket napi 3-4 alkalommal kell elszopogatni, a tünetek javulásáig.

Személyes tapasztalat

Ha eddig nem tervezted a baba szobáját, most biztos, hogy kitör rajtad a fészekrakó ösztön! Addig menj bababoltokba, amíg kényelmesen tudsz mozogni. Most érdemes kinézni a babaágyat, a kocsit, és ne sértődj meg, ha a leendő apa nem olyan lelkes az édes babaruhák láttán, mint Te. Az első méretekből nem érdemes sokat venni, mert nem tudhatod mekkora lesz a babád, nagyon hamar kinövi, és kapsz egy csomót ajándékba szülés után. :-)


Összegyűjtöttük a babavárás legfontosabb homeopátiás szereit.

A teljes felkészültség jegyében összeszedtük azt is, milyen szerekre lehet szükséged szülés előtt, alatt és után.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől.

Szerkesztette: R.Sz.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Hólyaghurut e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Álmatlanság e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   A várandósság problémái

   tovább
  • letöltöm

   Derékfájás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024