Várandós naptár

A terhesség 19-20. hete

Félúton! Észrevetted, milyen sok várandós nő sétál az utcán? :-)

 • A terhesség 19-20 hete

  A terhesség 19-20 hete

A kisbaba a szigetelő pelyheken kívül most már magzatmázzal is védi magát a vizes környezetben. A fogcsírái is kifejlődtek. Kb. 25 cm hosszú. Most gyarapszik. Te is.

A második trimeszterben 3-6 kiló hízásra számíthatsz. A véred mennyisége megnő, ezért az érzékeny szövetek (íny, orr) vérezhetnek. Ilyenkor nagyon jó az ARNICA MONTANAhomeopátiás szer. Ebben az időszakban kifordul a köldököd, ami vékony ruhában látszik is. A lábad mérete is nőhet, a visszatartott víz és a sok vér miatt. A kényelmes cipő nagyon fontos!

Amit érdemes tudni...A 18-20 hét között elvégzik a hosszú, ún. genetikai ultrahangot, az AFP eredmény ismeretében. Itt ellenőrzik a baba szerveit, fejlődését, és, ha akarod, a nemét is megtudhatod. Ha éppen kedve van megmutatni. Az ultrahangra teli hólyaggal kell menni, mert akkor jobban látszik a baba. Miért? Mert ha a hólyag teli van folyadékkal, jobban átmegy rajta az ultrahanghullám, tisztább a kép. A teli hólyag kiemeli a méhet is, jobban vizsgálható.

A megnövekedett vérmennyiség gyakran pang az alsó testrészekben, mert a baba nyomja a visszafelé menő vénákat. Ezért ilyenkor sokan panaszkodnak aranyérre, visszérre. Érdemes minél többel pihenni felpolcolt, vagy falhoz támasztott lábbal, hogy a vér könnyebben visszafolyhasson.

Fájdalmas visszerek homeopátiás szerei

Általánosan

Fájdalmas visszerek

Romlik, ha a láb lóg

Az érfalak rugalmasságát fokozza, striák ellen is jó

ARNICA MONTANA

HAMAMELIS VIRGINIANA

PULSATILLA PRATENSIS

CALCAREA FLUORICA ​ 5 CH, C5, kúraszerűen

Aranyér homeopátiás szerei

Erőlködéstől

Mintha a végbelet pálcák feszítenék, éles fájdalom

Tűszúrás szerű fájdalom

Égető, viszkető aranyér, állástól romlik

Szőlőfürt szerű aranyér

ARNICA MONTANA

AESCULUS HIPPOCASTANUM

NITRICUM ACIDUM

SULFUR

HAMAMELIS VIRGINIANA

Hogyan szedjem?

A homeopátiás gyógyszer adagolásának általános szabályai

magas potencia (D – 30-200, C- 30-200): max. 3-4 adag a jelzett időközönként

alacsony potencia (D – 4-12, C -5-15), vagy komplex készítmény:

vajúdás közben: 15 – 30 percenként, máskor: 3 – 4 alkalommal naponta

Az ajánlásokban szereplő szerek hígítása 15 CH, ahol nem, pl. a tejserkentés szereinél, azt külön jelezzük. A homeopátiás szereket napi 3-4 alkalommal kell elszopogatni, a tünetek javulásáig.

Személyes tapasztalat

Ilyenkor érdemes vigyázni, hogy ne szedjen az ember túl sok kilót magára, mert a 9. hónapban, szülés előtt, amikor az egyetlen vigasz a fagyi, már nem fogsz erre figyelni. A visszerek ellen nagyon jó a kompressziós harisnya, már egészen szexi mintákkal és színekben is lehet kapni. A hasat is tartja, télen kellemesen meleg. Nyáron meg rettenetesen. Nagyon rossz ilyenkor a térdharisnya, és minden szoros, gumis zokni.


Összegyűjtöttük a babavárás legfontosabb homeopátiás szereit:

A teljes felkészültség jegyében összeszedtük azt is, milyen szerekre lehet szükséged szülés előtt, alatt és után.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől.


Szerkesztette: R.Sz.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   A várandósság problémái

   tovább
  • letöltöm

   Derékfájás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Gyomorpanaszok, reflux e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Vashiányos vérszegénység

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024