Várandós naptár

A terhesség 1-2. hete

Tudtad, hogy a várandósság első napjának a utolsó menstruáció első napja számít?

 • A terhesség 1-2 hete

  A terhesség 1-2 hete

Tudtad, hogy a várandósság első napjának az utolsó menstruáció első napja számít?

Innentől számolják a terhesség hosszú-hosszú 40. hetét, ezért jó, ha feljegyzed ezt a napot. A ciklusok hossza (napok száma), az ovuláció, azaz peteérés napja is befolyásoló tényező a szülés időpontjának meghatározásakor. Fontos, hogy ismerjük saját testünket, ciklusunk lefolyásának periódusait. Nem csak a családtervezés kapcsán, hanem különböző egészségügyi kérdésekben is jól jöhet, ha képben vagyunk saját szervezetünk működésével. 

Amit érdemes tudni...

Ha kisbabát szeretnél, figyeld az ovuláció jeleit! Kapható erre teszt is, de a nőknek van egy hihetetlenül pontos jelzőrendszerük termékenységük jelzésére: a hüvelyváladék nyúlóssá válik peteérés idején. Miért is történik ez? A petesejt körülbelül 12-24 óráig él, és csak 8-12 órán keresztül megtermékenyíthető. Ez nagyon kevés idő, így komoly kihívást jelentene az utódnemzés. Erre nyújt segítséget a méhnyaknyák, ugyanis ez a produktum meghosszabbítja a termékeny időszakot, amely így körülbelül 6 napig tart. Ez a nyúlós nyák segíti a rövidéletű spermiumok életben tartását és a megérett petesejthez való eljutását. Ezért ennek az egy jelnek, a hüvelyváladék nyúlóssá válásának felismerésével megállapíthatod, mikor vannak termékeny napjaid adott ciklusban.

Saját tapasztalat:A babatervezés időszaka alatt se veszítsd el a humorod. Főleg, ha az ovuláció napja nem feltétlenül az a nap, amikor romantikára vágysz!

#hpTIPP:

 • Szedj magnéziumot és folsavat!
 • Ha még a teherbeesés előtt felhagysz a dohányzással, a magzatnak ugyanakkora esélye lesz az egészséges fejlődésre, mint annak a babának, akinek az édesanyja soha nem dohányzott. 
 • Étkezz változatosan és egészségesen: kerüld a cukrot, a szénhidrátot és a megterhelő ételeket, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt! 
 • Ha alvási gondokkal küzdesz, segíthet a Sedatif PC-t!
 • Mozogj minden nap! Egy jó sétával is többet teszel magadért, mint hinnéd.

Készülj fel a babavárásra és szerezd be a legfontosabb homeopátiás szereket házi patikádba

A teljes felkészültség jegyében összeszedtük azt is, milyen szerekre lesz szükséged szülés előtt, alatt és után:

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   A várandósság problémái

   tovább
  • letöltöm

   Émelygés és hányás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Aranyér e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Derékfájás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024