Várandós naptár

A terhesség 1-2 hete

Tudtad, hogy a várandósság első napjának a utolsó menstruáció első napja számít?

 • A terhesség 1-2 hete

  A terhesség 1-2 hete

 • kinyomtatom

 • elküldöm

 • ajánlom

Ez alapján számítják ki a szülés várható idejét, ami 40 hét ettől a naptól számítva. Ezt jegyezd fel gondosan, és azt is, hogy szerinted mikor fogant a baba.

Később jól jöhet a pontos nap. Az is fontos, hogy milyen hosszú a ciklusod, 28 napos, esetleg harminc? Ezt említsd majd meg az első orvosi vizsgálatnál. Az első két hét alatt tehát valószínűleg csak készülődik a szervezeted a baba fogadására.

Amit érdemes tudni...
Ha tervezed a babát, figyeld az ovuláció jeleit! Kapható erre teszt is, de általában a hüvelyváladék nyúlósabbá válik ovuláció idején. Fontos a fogantatás, lehetőleg ne buli után, kapatos állapotban próbálkozzatok! Az alkohol különösen a spermiumoknak nem tesz jót. Az ideális spermaszámhoz kell egy kis pihenő, ezért kétnaponta próbálkozzatok!

Saját tapasztalat:
A babatervezés időszaka alatt néha szükség van a humorodra. Főleg, ha az ovuláció napja nem feltétlenül az a nap, amikor romantikára vágysz!

AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TEMATIKUS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  A várandósság problémái

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2020