Változó kor

Homeomami: Homeopátiás szerek változó korban

A változó kort érdemes humorral kezelni, ez segít az abszurd tünetek, helyzetek idején!

 • Homeomami: Homeopátiás szerek változó korban

  Homeomami: Homeopátiás szerek változó korban

Mi nők egyértelmű jelekből következtetünk arra, hogy a lelki tüneteinket, esetleg féltékenységünket, testünk változásait  a változáskori hormoningadozás okozza. A férfiaknál nem esik le ilyen egyszerűen a tantusz, nem árt ha legalább mi tisztában vagyunk azzal, hogy igen, apu izzadása is hőhullám, és a lába is a hormonhiány miatt görcsöl. Változókori tünet a hőhullám, izzadás, nyálkahártya problémák, éjszakai izomgörcs, alvászavar, fejfájás, szívdobogás, súlygyarapodás is. Érdemes abba is belegondolni, hogy a klimax ideje nem változott, viszont tovább élünk életünk egyharmadát hormonhiányos állapotban.

És most nézzük a tényeket. Mikor kezdődik a változó kor, és mi az oka, hogy ismét olyanok vagyunk, mint egy álmodozó tizenéves kamaszlány? Mellé egy mimóza érzékenységével, vagy egy farkas agresszivitásával?

A változó kornak három fázisa van:

Premenopauza - Az utolsó menstruációt megelőző néhány év.

Változás: nem minden ciklus alatt van tüszőrepedés (ovuláció), ezért a ciklus második felében nem termelődik megfelelő mennyiségű sárgatest hormon. A két női hormon közti egyensúly felborul.

Mit okozhat: Az egyoldalú fokozott ösztrogén hatás miatti vérzészavarok, bőséges vérzés.

Ez jellemző tünet a negyvenes évek elején.

A cikk tovább itt olvasható.

 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   A változó kor problémái - Klimax és csontritkulás

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 2. – A változó kor – és előzményei

   tovább
  • letöltöm

   Menstruációs problémák homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 1. Menstruáció

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024