Változó kor

A változás már a klimax előtt elkezdődik. Mire figyeljünk?

Amikor idősebb nőrokonaink legyezték magukat és sírdogáltak, ezt a klimax számlájára írtuk. De tudtátok, hogy van, aki már 35 éves korától tapasztalja ezeket a tüneteket?

 • Perimenopauza

  Perimenopauza

Éjszakai lábikragörcs, izzadás - ez nem lehet a klimax jele, hiszen még menstruálok! - mondjuk magunknak.

A klimaxot egy perimenopauzának nevezett időszak előzi meg, ami akár 10 évvel előbb is elkezdődhet, mielőtt a havi ciklus megszűnne.  

A változás korának tünetei is egyénre szabottak. Van, aki végigvitorlázik ezen az időszakon, anélkül, hogy bármit is észlelne belőle, mások mindent produkálnak, ami a nagykönyvben le van írva - rendszertelen vérzést, hőhullámokat, hüvelyszárazságot, érzelmi ingadozást, fáradtságot, szívdobogást, vizeletcsepegést, fájdalmas melleket, puffadást és nem utolsósorban a libidó csökkenését.

A korai tünetekért általában az ösztrogén hormon szintjének ingadozása felelős.  

Mit tehetünk?

Fontos a ritmus. Ha lehet, ne éjszakázzunk, azonos időben feküdjünk és keljünk. Ez segíti a pajzsmirigy és a máj működését. Támogassuk a méregtelenítő folyamatokat, ez főleg azután lesz nagyon lényeges, amikor a menstruáció, ez a havi méregtelenítő rendszer megszűnik. Ilyenkor észlelhetjük, hogy másként reagálunk az alkoholra, egyes ételekre. Tartsunk időnként böjtös napokat, szaunázzunk, és figyeljük a testünket! Ha lehet, tartsuk a testsúlyt normál keretek között, rendszeres mozgással (ez a csontritkulásra is jó). Érdemes gyógyteákkal, vitaminnal, homeopátiás szerekkel támogatni az egyensúlyt.

Ma már a nők életük több mint egyharmadát a klimax után élik meg. Eddig a testünk szolgált minket, itt az idő, hogy ezt gondoskodással háláljuk meg!

Olvasd el, vagy töltsd le, és vidd haza az e-bookot a női olajokról, homeopátiás szerekről, természetes ösztrogén és progeszteronpótlásról és a gyógynövényekről.

  

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 2. – A változó kor – és előzményei

   tovább
  • letöltöm

   A változó kor problémái - Klimax és csontritkulás

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Menstruációs problémák homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 1. Menstruáció

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024