Utazás, tengeri betegség

Hurrá, nyaralunk! De repülővel megyünk?! Nee!!

Messzi tájakra vágyunk, de ha repülőre kell szállni, sokunk gyomra összeugrik.

Nem kell, hogy ez így történjen! Milyen homeopátiás megoldási lehetőségek léteznek a repülőre szállástól való félelem oldására és az utazási rosszullétek kezelésére?

Nyár derekán járunk, amikor aki teheti, elhagyja a városi környezetet és vízparton vagy külföldön tölti a szabadidejét, ill. időt szán a kikapcsolódásra, feltöltődésre, idegen tájak felfedezésére. A munkahelyi időnyomásból kiszakadva, sokaknak azonban újabb stresszt jelent, hogy gyorsan megszervezzék a napi feladatok, családi kötelezettségek teljesítése mellett a nyaralásukat, beleértve a repülőgép foglalást is, ha messzebb van az úti cél. Vannak, akiknek ez nem felszabadult örömforrást jelent, hanem összeugrik a gyomruk, ha arra gondolnak, hogy repülőre kell szállniuk. Az ő kedvükért gyűjtöttük egy csokorba azokat a szereket, melyek közül egyikre vagy másikra szükség lehet, ha nem szeretnének egyes hagyományos orvosi ajánlásban gyakran ajánlott gyógyszer utóhatásaként kómásan feküdni a hotelszobában a nyaralás első napján. 

Van, aki tömény itallal vagy egyéb gyógyszerrel próbálja kezelni a helyzetet, de ennél jobb megoldás a homeopátia! 

Ha valaki a repülőút előtt már reszket, remeg a félelemtől, nem tud aludni, ha az utazás napjára gondol, GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ (Örökzöld sárga harangjázmin) homeopátiás szer lesz a segítségére.

Az ARGENTUM NITRICUM​ (Ezüst-nitrát) a szere azoknak, akik állandóan sietnek, pánikolnak bezárt terekben, „sík ideg” állapotban vannak a repülés előtt, így a repülőben is. A repülő szárnya mellé kérik a jegyüket (legbiztonságosabb helynek tartják szerencsétlenség esetén), rettegnek a repüléstől, alig várják, hogy kiszállhassanak az ülésből és az elsők között köszönnek „bye-bye”-t a légikisasszonynak a távozó utazóközönség tagjai közül.

Ha nyomás alatt érzi magát az érintett személy, a megsemmisüléstől fél, egzisztenciálisan, fizikailag fenyegetve érzi magát, pánik tünetei lesznek, a PLUTONIUM vagy a PLUTONIUM NITRICUM szerre gondoljunk.

Ha a repülőút alatt halálos veszélyben érzi magát, ACONITUM NAPELLUS​ (Sisakvirág) szerre lesz szükség, hogy oldódjon a szorongása.

Ha az ACONITUM NAPELLUS​ (ACONITUM )nem segített (alkati sajátosságokat figyelembe véve, ilyenkor más fizikai-szellemi állapotban van az utas), nem beszél, teljes rémületben ül belesüppedve a székébe, akkor az OPIUM (Máktej) szert alkalmazzuk repüléskor.

Ha valaki attól fél, hogy a repülőbaleset áldozata lesz, le fognak zuhanni (hogy maradhat egy nagy vasdarab fenn a levegőben?! és hasonló kérdéseken stresszel) vagy ha egy hozzátartozója, szerette van épp a „levegőben” és nagyon félti, akkor a CALCIUM CARBONICUM /CALCAREA CARBONICA​  (Osztriga meszes héja) szert használhatja.

Ha a repülőúton a repülési magasság változásakor fülfájdalom lép fel, különösen landoláskor, akkor a KALIUM CHLORATUM​ szer fog tenni jó szolgálatot.

CHAMOMILLA VULGARIS​ (CHAMOMILLA, Kamilla virág) szer fog segíteni, ha elviselhetetlen a fülfájdalom érzet, nem akarja, hogy a füléhez nyúljanak, ne kössék azt be.

MERCURIUS DULCIS​ (Kalomel) szerre akkor van szükségünk, ha begyullad a fülünk repülőút után. Középfülgyulladás, fülkürt gyulladás jelentkezhet náthával.

Ha hányás, hányinger jelentkezik a repülőút alatt, ha sokat „hullámzott” a gép a levegőben, landoláskor, akkor a BORAX​ szerre gondoljunk.

COCCULUS INDICUS​ (Kokkelszem) lesz jó szer azoknak, akik szédülnek, rosszabbul vannak, ha repülnek, különösen akkor, ha olvasnak vagy filmet néznek laptop monitoron az út alatt. Kábultnak érzik magukat.

Utazás utáni „jet lag” kioldására a COCCULUS vagy az ARNICA MONTANA​ (Hegyi árnika) gyógyszer lehet segítségére.


A fentiekben javasolt szereket 200 CH potenciában alkalmazzuk mentális, érzelmi tünetekre (az utazás előtt és szükség esetén ismételve az út alatt).

Amennyiben a fizikai tünetek dominálnak ill. testi szinten jelentkezik a tünet, a 30 CH potenciájú homeopátiás szert alkalmazzuk.


 (Divinyi Zoltán Péter)


Forrás:

Dr. S.R. Phatak: Homeopátiás gyógyszertan  (Remedium Kiadó)

Dr. S.R. Phatak: Homeopátiás szerek repertóriuma (Remedium Kiadó)

D. Demarque – J. Jouanny – B. Poitevin – Y. Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materica medica (CEDH Hungária). 

Dr. Mathias Dorcsi: Kis tünetjegyzék (MHOE)

Radar Opus homeopátiás repertorizáló software


kép forrása: Getty images 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024