Utazás, tengeri betegség

Az időeltolódás kellemetlenségei is enyhíthetők homeopátiával

Az átállás, idegen szóval „jet lag” gyakori probléma a felgyorsult utazások korában.

 • Az időeltolódás kellemetlenségei is enyhíthetők homeopátiával

  Az időeltolódás kellemetlenségei is enyhíthetők homeopátiával

Az alvás-ébrenlét ciklusa felborul, és ez megzavarja a szervezet hormonális ritmusát is.

Az agyban a hipotalamusz, a tobozmirigy és az agyalapi mirigy állítja be a biológiai órát. Ha több időzónával arrébb utazunk, a másnapossághoz hasonló tüneteket tapasztalhatunk.

Milyen tüneteket érzünk ilyenkor?

Átmenetileg romolhat a memória és a koncentrálóképesség. Jelentkezhet álmatlanság, hasmenés, és érzékeny idegállapot is.

A homeopátiás szakirodalom szerint minden átugrott időzóna egy nappal növeli az átállás idejét. A kelet felé repülve fokozottabbak a tünetek, mint amikor nyugatra repülünk.

Mi tehetünk a tünetek enyhítéséért?

Hosszú repülőút előtt érdemes néhány napon keresztül a szokásosnál többet aludni. Felszállás után igazítsa óráját az új időszámítás szerint, igyon sok vizet, kerülje a kávét. Nappali érkezés után ne aludjon, tartózkodjon minél többet a szabadban, és csak a helyi idő szerinti lefekvési időben térjen nyugovóra. Ha éjszaka érkezik, próbáljon aludni, akkor is, ha nem álmos. Relaxációs gyakorlatok segíthetnek az elalvásban.

Hogyan segít a homeopátia?

Homeopátiás szerek közül érdemes COCCULUS INDICUS​ 30 CH-t szedni, 12 óránként egy adagot, az utazás előtt két nappal elkezdeni a szedését, és a megérkezés utáni harmadik napig folytatni.

Ha a tünetek nem javulnak, NUX VOMICA​ 9 CH, napi 3 adag hoz enyhülést.

Az álmatlanság tünetei enyhíthetők komplex szer szedésével.


  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024