Influenza, láz

Belladonna

(nadragulya). A nadragulyát már az ókori népek is ismerték, kis mennyiségben bódítószerként és bájitalként is fogyasztották.

 • Belladonna

  Belladonna

A 16. században az olasz nők, szépségüket hangsúlyozandó, pupillatágításra használták, innen ered a latin bella-donna (szép hölgy) név is.

A Belladonna az egyik legsokoldalúbban használható szer az akut betegségekben, és az egyik legnépszerűbb homeopátiás gyermekgyógyszer. Hirtelen fellépő magas láz, lázgörcs, garatgyulladás, torokgyulladás, gége-légcsőhurut, mandulagyulladás, jobb oldali középfülgyulladás, skarlát jellegű kiütések, napszúrás, csuklás kezelésére használják leggyakrabban. Fogzási fájdalmak és menstruációs görcsök enyhítésére is alkalmas.

A Belladonna állapot jellemzői: Hirtelen felszökő magas láz, forró test, lázrózsák, hideg végtagok, verejtékes bőr, száraz nyálkahártyák. Nagyon fájdalmas, piros torok, száraz, ugató köhögés, lüktető fejfájás, csillogó, fényérzékeny szemek. Minden ingerre (zaj, fény, érintés) túlérzékeny, rendkívül izgatott, és ez az izgatottság levertséggel váltakozhat. Savanyú, hideg italokat kíván inni, nyugalomra és sötét szobára vágyik.

  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Lázcsillapítás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024