Szösszenetek a gyermekorvosi rendelőből

Onkológia világnap

dr. Sebő Zsuzsanna főorvos rovata. Február 4-én tartják a „Rákellenes világnap” -ot.

19 évvel ezelőtt, 2000. februárjában tartották az első rákellenes világkongresszust, ahol a résztvevők egy dokumentum aláírásával világméretű összefogásra szólítottak fel a félelmetes kór ellen. 

Az onkológiai kezelések (sebészeti, kemoterápiás, sugár, hormon és célzott terápiák) szükségesek, de sokszor agresszíven hatnak és számos nem kívánatos mellékhatást is okoznak.  Ezek kedvezőtlenül  befolyásolják az életminőséget és ez az a pont, ahol a homeopátiás gyógyszereknek, mint kiegészítő és támogató szereknek be lehet ( inkább kell) lépniük.

Egy francia felmérés szerint a homeopatához forduló onkológiai betegek 87 százaléka szervezetének védekezőképességét kívánta erősíteni, ugyancsak 87 százalékuk a daganatos betegségének kezelésekor fellépő szubjektív panaszainak csökkenését várta a homeopátiától. A betegek 97 százaléka számolt be az általános állapotának javulásáról, 93 százaléka a kezelések miatt fellépő fáradtság jelentős mérséklődéséről és 87 százaléka nyilatkozott a hányás és hányinger  csökkenéséről a homeopátiás kezelés megkezdése után. 

A homeopátiás gyógyszerek nem a daganatos betegséget kezelik, hanem abban segítenek, hogy a szükséges és nélkülözhetetlen onkológiai terápiákat a páciens jobban el tudja viselni a gyógyulása érdekében. 

Ez a cél, ez a feladat nem kevés. Egy súlyos betegségben jobb életminőséget biztosítani a betegeknek, orvosi és lelki támaszt adni a gyógyulást várónak, azt hiszem, igen igazán nemes cél.

Hogy mely pontokon tud a homeopátiás gyógyszer segítséget nyújtani, azt a későbbiekben folytatjuk.  


Forrás: dr. Jean –Lionel Bagot: A homeopátia alkalmazása a rákos megbetegedések támogató kezelésében


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024