Szoptatás, mellgyulladás, tejserkentés

Urtica Urens

(aprócsalán). A csalánt a népi gyógyászatban régóta alkalmazzák reuma és köszvény, ízületi betegségek valamint magas vérnyomás gyógyítására.

 • Urtica Urens

  Urtica Urens

A csalán talán a legerősebb salaktalanító hatású gyógynövény. Méregtelenítő kúrák és böjtök kedvelt kiegészítő szere.

Teáját a szoptatós anyák ősidők óta használják tejserkentésre. A homeopátiás alacsony hígítás megőrzi és fokozza a csalán tejszaporító, vízhajtó tulajdonságát. 5CH-s hígításban általánosan használható a szoptatás alatt lecsökkent tejmennyiség növelésére.
Napi 3x5 golyócskát kell szedni, három-öt napon keresztül. A homeopátia számos más szert is ajánl szoptatós édesanyáknak.   

A csalán növény hangyasavat, hisztamint, kolint tartalmazó törékeny szőreinek bőrizgató hatása közismert. A homeopátiás gyógyításban a csalánkiütésre jellemző külső tünetekkel megjelenő bőrallergiák, ekcémák, rovarcsípések, égések gyógyítására írják fel leggyakrabban. Jellemző tünete, hogy a hideg vizes lemosás az Urtica Urenst igénylő bőrtüneteket nem enyhíti.

Alkalmazzák még köszvényes rohamok, és vesekő kezelésénél is.

  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Tejfakasztás és szoptatás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024