Szemproblémák, árpa, kötőhártya gyulladás

Szemünk és a home office

Egyre többen hordanak szemüveget, mert a járvány alatt megnőtt a képernyő előtt töltött idő!

Milyen hatással van ez a látásunkra? Japánban már csaknem az iskolások 90%-a szemüveges, és sajnos a világon mindenütt romlik ez az arány. A járvány alatti otthoni munka miatt több időd töltünk a számítógépek előtt, és este a TV képernyőjét nézve. A szemünk alapvetően a horizont távolságára “optimalizált”, így a sok közelre nézés megerőlteti. A képernyő előtt kevesebbet pislogunk, nem nedvesítjük a szemgolyót, így a szem kiszárad, érzékennyé válik. A kék fény, ami a monitorokból sugárzik, a retinánk állapotára is hatással lehet..

Mit tehetünk?

 • az egyik legjellemzőbb panasz a szem szárazsága. A képernyőt nézve nem pislogunk, így szemünk kiszárad. Érdemes tudatosan pislogni! Óránként szakadjunk el a géptől, és pislogjunk ötször, közben teljesen csukjuk be a szemünket. Ha este vörös, és égő a szemünk, az EUPHRASIA OFFICINALIS​ (Euphrasia) 5 vagy 9 CH segíthet. Ez a homeopátiás szer a szemvidító fűből készül.
 • ha elfárad a szem a sok közelre nézéstől, alkalmazzuk a sasmadár technikát. Gyakran nézzünk ki az ablakon, és fókuszáljunk távoli tárgyakra, épületekre. A fáradt szem regenerációját a RUTA GRAVEOLENS​ (Ruta) homeopátiás szer segíti, 9 CH potenciában.
 • A kék fény hatását regenerálja a természetes napfény, tehát hajrá, ki a szabadba!


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024