Sérülések, balesetek

Gyermekbalesetek: harapás, csípés, mérgezés

Gyermekbalesetek a házban és ház körül.

 • Gyermekbalesetek a házban és ház körül - harapás, csípés, mérgezés

  Gyermekbalesetek a házban és ház körül - harapás, csípés, mérgezés

 • kinyomtatom

 • elküldöm

 • ajánlom

Elsősegély állatharapások, csípések, mérgezések esetén.

Minden második gyermek, életében elszenved valamilyen súlyosságú kutyaharapást, a legveszélyeztetettebbek az 5-9 éves gyermekek. Egy kutya támadása legtöbbször a gyermek arcát, fejét, nyakát éri.

A harapott sebek azért veszélyesek, mert a fogon mindig vannak kórokozó baktériumok, amik a harapás során a szövetek mélyére kerülhetnek. A sebet mossuk ki és fertőtlenítsük. Kutyaharapás esetén feltétlenül forduljunk orvoshoz, szükség lehet tetanusz elleni oltásra. A kutya oltási könyvét – amennyiben mód van rá – vigyük magunkkal.

A homeopátiás szerek közül az első választandó szer harapás esetén is az ARNICA MONTANA​, mely 30 CH potenciában, napi 4-5 alkalommal adva csillapítja a vérzést, csökkenti a fájdalmat, és fokozza a sebgyógyulást. A PYROGENIUM​, vagy a HEPAR SULFUR​ 15 CH-ban napi 2x csökkenti a seb felülfertőződésének veszélyét.

Rovarok okozta szúrások, csípések tüneteinek enyhítésére több lehetőségünk is van. Amennyiben a csípett terület piros, égő, duzzadt, fájdalmát enyhíti a hideg borogatás, adjunk a gyermeknek APIS MELLIFICA​-t 15 CH-ban, napi 3-4 alkalommal. Az Apis kiegészítő szere lehet a LEDUM PALUSTRE​ 9 CH-ban, ezt szúnyogcsípés megelőzésére is használhatjuk egész nyáron napi 1-szer. Égő, viszkető, hólyagos csípések esetén a CANTHARIS VESICATORIA​ segíthet 9 CH-ban naponta 3 alkalommal. Pókcsípés esetén gyakran előfordul, hogy a helye kemény, duzzadt, viszket és kékes színű. Ebben az esetben javasolt a TARENTULA HISPANA​ 9 CH-ban napi 3-szor. 

A mérgezés különösen a 3 éves kor alatti kisgyermekeket érinti. Mérgezés történhet könnyen hozzáférhető otthoni gyógyszerek, cigaretta, alkohol, háztartási tisztítószerek, mérgező szobai, és kerti növények, mérges gombák elfogyasztása, velük történő érintkezés által.

Általános tünet lehet émelygés, fejfájás, hasfájás, hasmenés, szédülés, öntudatzavar, légzési problémák, mozgási zavarok, álmosság, izgatottság. Már gyanú esetén is azonnal orvoshoz kell fordulni! Enyhébb esetben kellemetlen allergiás bőrreakciók alakulhatnak ki a mérgező anyaggal történő érintkezés után.

A HISTAMINUM​ 30 CH-ban, félóránként, majd napi 2-3 alkalommal enyhíti ezeket a heves reakciókat. Az Apis enyhít a panaszokon, ha a bőr rózsaszín, duzzadt, vizenyős. A csalánkiütés szere az URTICA URENS​, 9 CH-ban napi 2-4-szer. Hólyagos elváltozások esetén a Cantharis lehet hatékony. Ha kicsi, piros, viszkető kiütéseket tapasztalunk, adjunk RHUS TOXICODENDRON​-t 15 CH-ban, napi 3-4-szer, amíg a tünetek nem szűnnek.


AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TEMATIKUS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Utazási e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Túlélési tippek fesztiválozóknak

  tovább
 • letöltöm

  Óvodáskori problémák e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Homeopátiás elsősegélycsomag

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2020