Orr-fül-gége, torok, nátha, arcüreg

Mit lehet tenni homeopátiával magas lázzal járó hirtelen fülfájás esetén?

Magas lázzal járó hirtelen fülfájásnál először az ABC keverék (ajánlott potenciák: 15 vagy 30 CH)

azaz ACONITUM NAPELLUS​ + BELLADONNA​ + CHAMOMILLA VULGARIS​ jöhet szóba. (ha nincs kéznél ez a potencia, azt adjunk, ami van)

Az ABC keverék szereinek tünetei:

ACONITUM NAPELLUS​: fél, magas a láza, hirtelen éjjeli kezdet, száraz bőr

BELLADONNA​: magas láz, gyulladás, erős, lüktető fájdalom, verejtékezés

CHAMOMILLA VULGARIS​: hirtelen, erős fájdalommal járó gyulladás, az arc a gyulladás helyén piros, hisztis, a fájdalmat rosszul tűri.

Ha másnap reggel még mindig fáj a kicsi füle, és lázas is, mutassuk meg orvosnak. Manapság már nem írnak azonnal antibiotikumot, viszont jó tudni, melyik rész érintett. A homeopátiás terápia jól kombinálható minden hagyományos gyógymóddal.

Egyéb gyakori homeopátiás szerek a fülfájás kezelésében, a nagyon jellemző tünetek mentén:

FERRUM PHOSPHORICUM​: a nem túl erős fülfájásra, és a nem magas lázra. Csak tötyögős szernek hívjuk. Olyan esetekben hasznos, amikor a tünetek lassan alakulnak ki és nem túl hevesek. Az arca általában piros a gyereknek. Olyan ez a piros folt, mint a bohócok arcán, egyébként a bőr sápadt. (Ajánlott potencia: 9 CH)

MERCURIUS SOLUBILIS​: általában jobboldali fülfájás, a mirigyek tapinthatók és fájdalmasak, a gyerek nyálzik és rossz szagú a lehelete. Torokgyulladása is lehet mellette. A nyelve petyhüdt, és meglátszik a foga lenyomata, olyan, mint egy használt mosogatószivacs. (Ajánlott potencia: 15 vagy 30 CH)

CAPSICUM ANNUUM​ (Capsicum): a fülkagyló alatti kicsi csont, a csecsnyúlvány nyomásra érzékeny. (Ajánlott potencia: 15 vagy 30 CH)

KALIUM MURIATICUM​ + MERCURIUS DULCIS​: fülkürt gyulladása (a nátha a fülre megy).(Ajánlott potencia: 9 CH)

DULCAMARA​: uszoda utáni fülfájás, a fülbe ment víztől. Ilyenkor fáj, ha húzzák a fülét. (Ajánlott potencia: 15 vagy 30 CH)


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Lázcsillapítás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024