Orr-fül-gége, torok, nátha, arcüreg

Homeomami: A fülfájás homeopátiás kezelése mindig kihívás!

A füles betegséget még az ellenségünknek sem kívánjuk.

 • Homeomami: A fülfájás homeopátiás kezelése mindig kihívás!

  Homeomami: A fülfájás homeopátiás kezelése mindig kihívás!

Sír a gyerek a fájdalomtól, általában persze este, melegítjük a sapkát, és aggódunk. Milyen lehetőségeink vannak az otthoni gyógyításra, és hol  van az a határ, amikor ne próbálkozzunk?

Mitől fájhat a fül?

A fájdalom oka lehet fülgyulladás, néha sérülés de kiskamaszoknál, vagy kicsiknél gondoljunk esetleg a fogzásra is. Ha fogzás okozza a fülfájást, akkor ez a fájdalom a fül felé sugárzik, és a fül nyomásra, húzogatásra nem érzékeny. Érdemes ilyenkor megnézni, nem nyálzik -e többet, bepillantani a szájába, megtapogatni az ínyét.

Mit adjunk? Melegítsük? Vigyük orvoshoz? vegyük sorra a kérdéseket

Ami saját tapasztalat, és mindenkinek javaslom, ha nagyon erős a fájdalom, és az első körben adott homeopátiás szer nem csillapítja ezt gyorsan (ha megfelelő, akkor tényleg szinte azonnal hat) ne kínozzuk a gyereket, adjunk fájdalomcsillapítót, mellette persze lehet kezelni homeopátiásan is a problémát.

Itt fontos az is, hogy a fájdalomcsillapítók nagy többsége csökkenti a lázat és elfedi a fájdalmas tüneteket, így nehezebb dolgunk lesz, figyeljük meg alaposan a tüneteket.

Magas lázzal járó hirtelen fülfájásnál először az ABC keverék

azaz ACONITUM NAPELLUS​ 15 CH + BELLADONNA​ 15 CH+ CHAMOMILLA VULGARIS​ 15 CH jöhet szóba. (ha nincs kéznél ez a potencia, azt adjuk, ami van)


A cikk itt folytatódik

  kapcsolódó cikkek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024