Női problémák, meddőség, fertőzések, gyulladások

Monilia, a candida gombából készült szer!

A gombás hüvelyfertőzés lehetősége sokakat tart vissza a fürdéstől, uszodától, vagy keseríti meg a romantikus együttléteket.

A candida gomba különösen jó taktikákat alakított ki a túlélésre. Képes megváltoztatni a környezete PH-ját, ammónia kiválasztásával. Biofilmmel védi magát, nehogy az immunrendszer sejtjei kórosnak ismerjék fel és elpusztítsák. Változtatja a formáját, és különleges “ragasztóanyagokkal” köti magát a nyálkahártya sejtjeihez.

A hüvely egészséges mikrokörnyezetéért különböző Lactobacillus, felfedezőjükről Döderlein baktériumoknak elnevezett tejsavbaktériumok felelősek. A tejsavbacik hidrogén-peroxidot és tejsavat állítanak elő, így állítják be a hüvely enyhén savas PH-ját. A hüvely egy fantasztikusan alkalmazkodó szerv – méretének harmincszorosára képes tágulni, gyorsan regenerálódik, és kifejezetten fogékony a hormonális változásokra is – nyálkahártyájának vastagsága és ellenállóképessége, a hüvely PH értéke függ a női hormonok szintjétől. Ezért a hüvelyi fertőzésekre kevésbé fogékonyak a hormonális változás előtt álló kislányok, viszont a progeszteron hormon túlsúlya miatt esélyesebbek a várandósok. Változó korban, amikor az ösztrogénhiány miatt a hüvely nyálkahártyája gyengül, sérülékenyebb lesz és nem tud elegendő glikogént előállítani a hüvelyflórát védelmező Lactobacillusoknak – szintén érzékenyebb lesz a hűvely a fertőzésekre. Ilyenkor gyakrabban fordul elő hólyaghurut, húgyúti fertőzés is.

A homeopátia eszköztárában gyakran használják a természetes immunfolyamatok célzott támogatására a kórokozókból készült szereket, az úgynevezett nozódákat. A candida gombából készült nozóda (Monilia albicans) sorozatos fertőzés esetén heti egyszer javasolt, 5 golyócska 30 CH potenciában. Akut fertőzés esetén naponta szedhető bármilyen kezelés kiegészítéseként.


Mire figyeljünk?

 • A stressz kedvez a candidának. Hogyan? A kortizol nevű stresszhormon emeli a vércukor szintjét, lenyomja az immunrendszert. Ilyen mellékhatása lehet szteroidkezelésnek is.
 • Az uszodai fertőzések gyakori oka nem az, hogy a vízben lesben állnak a gombák, hanem az, hogy a klóros víz baktériumülő hatása miatt a hüvelybemenet ideálisabb talaj lesz a gombáknak.
 • Az antibiotikum kezelés elpusztítja a jó baktérriumokat is. Ilyenkot a laktóztartalmú hüvelytabletta biztosítja a táplálékot az újratelepülő baktériumok számára, Vannak kimondottam Döderlein bacikat tartalmazó hüvelyi probiotikumok is. Fontos azonban, hogy ahány nő, annyiféle flóra – ebben is egyediek vagyunk.
 • Kezdődő fertőzésnél válasszunk természetes kezelést, a gyulladás csökkentésére jó a levendula-cickafark-körömvirág tea ülőfürdőnek.  
 • A fogamzásgátló tabletták és a klimax felé haladva az ösztrogén-progeszteron egyensúly felbomlása is hajlamosíthat a fertőzésre. 
 • A mosakodás elengedhetetlen, de a túlzottan erős fertőtlenítő hatású szerekkel ismét csak a gombák kerülnek előnybe.
 • Gombás fertőzésnél érdemes megvonni a gomba kedvenc táplálékát – a cukrot. Az alkohol is cukorforrás.
 • Jó segítség lehet a grapfruitmag-olajból készült hüvelykúp is.
 • Az egyéni tünetek alapján választott homeopátiás szer és a hajlamot kezelő alkati kezelés is segíthet. 

A hüvelygomba és a hólyaghurut természetes kezeléséről olvashatunk ebben az ingyenesen letölthető e-könyvben.


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 3. - Hólyaghurut és hüvelyfertőzések, ciszták és miómák

   tovább
  • letöltöm

   Jól működő immunrendszer? Természetesen!

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Menstruációs problémák homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 1. Menstruáció

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024