Női problémák, meddőség, fertőzések, gyulladások

Hogyan segíthet a homeopátia, ha nem jön a baba?

Egyre gyakrabban találkozunk azzal a problémával, hogy több hónapos próbálkozás után sem sikerül a teherbe esés a gyermekre vágyakozó pároknál.

 • Hogyan segíthet a homeopátia, ha nem jön a baba?

  Hogyan segíthet a homeopátia, ha nem jön a baba?

Ha 6-8 hónap alatt nem érkezik meg a baba, akkor érdemes kivizsgálásra menniük. Gyakrabban a nőknél találnak hormonális, vagy egyéb eltérést, problémákat, de egyre több esetben fordul elő az is, hogy a férfi részéről is találnak gondot, azaz gyengék, esetleg lassabbak a hímivarsejtek, vagy a számuk kevés, ami nagyon megnehezíti a fogantatást. Ilyenkor érdemes változtatni az addigi életvitelen és az egészséges életmód alaptételeit szigorúbban betartani.

Fontos a vitaminban-ásványi anyagban gazdag táplálkozás, több és rendszeres mozgás, több pihenés és kikapcsolódás. Fontos a testi és a lelki egyensúly megtalálása is. Sokat tud segíteni a homeopátia is. A lelki egyensúly stabilizáláshoz, a mindennapi stressz, rohanás, feszültség csökkentéséhez az egyénre szabott alkati szer tud nagymértékben hozzájárulni.

Stressz oldó homeopátiás szert is külön is érdemes szedni azokban az esetekben, amikor a „túlzott akarás”, a problémakör és a célra való „rágörcsölés” is gátját jelenti a babaprojekt sikerének.

Férfiaknál serkenti az egészséges hímivarsejtek képződését a Conium maculatum, Onosmodium, Millefolium, Clematis erecta, Agnus castus. Személyreszabottan, alkati szer mellett érdemes szedni őket.

Nők esetén a kivizsgálás fényt deríthet többféle problémára.

A meddőségnek oka lehet nőgyógyászati betegség, vagy hormonális probléma, vagy lelki okok is. Gyakori nőgyógyászati ok az endometriózis. A betegség a kóros helyeken, azaz a méh üregén kívül is elhelyezkedő méhnyálkahártya szigetek menstruáció alatti aktivitása okozza a nagyon erős, görcsös menzeszfájdalmakat és a rendkívül bős, erős vérzést, egyéb kísérő tünetekkel, mint pl. fejfájás, ájulás-érzés. Ilyenkor az alkati szer mellett főleg a FOLLICULINUM​, CIMICIFUGA RACEMOSA​, PHOSPHORUS​ szerekkel lehet nagyon jó eredményt elérni, sőt több esetben teljesen meg lehet szüntetni az endometriózisos folyamatot, s könnyíteni lehet a fogantatást.

PCO szindróma egy összetett betegség, több belgyógyászati és hormonparaméter eltérést mutathat, s emiatt cystaképződés alakul ki a petefészekben, nemritkán rendszertelen menzesz mellett. Ezt a szindrómát is tünetmentessé lehet tenni, leginkább javasolható ilyenkor a THUJA OCCIDENTALIS ​, többféle hormonhígítás, nem elfeledkezve az alkati szerről.

Kisebb, vérzést nem okozó miómákat lehet csökkenteni THUJA OCCIDENTALIS ​, Aurum muriaticum, Fraxinus golyókkal.

Visszatérő, vagy krónikus nőgyógyászati gyulladásokat meg lehet szüntetni a megfelelő homeopátiás szerekkel. Összenövések csökkentésére is alkalmas a BELLIS PERENNIS​.

Hormonális eltéréseknél lehet stimulálni mind a peteérés folyamatát, erősíteni, segíteni a beágyazódást. Inzulinrezisztenciát, magasabb prolaktin – vagy tesztoszteron szintet lehet normalizálni, alul-vagy felülműködő pajzsmirigy betegséget lehet normalizálni homeopátiával, és ezzel nagymértékben növelhető a fogantatás esélye.

Nem ritka az, amikor semmilyen problémát nem találnak a gyermekre vágyó párnál, ilyenkor is érdemes finom homeopátiás stimulálással harmonizálni a női és férfi nemi szervek működését. Igen nagy arányban sikerül a „meddő” pároknak homeopátiás segítséggel gyermeket nemzeni.

Dr. Zarándi Ildikó belgyógyász, homeopátiás orvos 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024