Női problémák, meddőség, fertőzések, gyulladások

Ha késlekedik a baba – hogyan segíthet a homeopátia?

A meddőség szerte a világban számtalan elkeseredett családot sújt.

 • Ha késlekedik a baba – hogyan segíthet a homeopátia?

  Ha késlekedik a baba – hogyan segíthet a homeopátia?

Európában a párok 12-16%-a meddő, Magyarországon szerény becslések szerint is 100-150 ezer családot érint ez a probléma.

A nő életét az első menstruációtól a menopauzáig 35-40 éven keresztül ciklusos változások kísérik végig, melyek legfőbb jellemzője a szokásos esetben 28 naponta jelentkező, 4-5 napig tartó méhűri vérzés. Ezeket a változásokat egymással szoros együttműködésben lévő hormonhatások okozzák, melyekért a köztiagyban elhelyezkedő hypotalamusz és agyalapi mirigyrendszer felelős. Ez a központi szabályozórendszer „karmesterként” irányítja a petefészek kétféle nemi hormonjának, az ösztrogénnek és a progeszteronnak a termelését. Szabályos, 28 napos menses esetén nagyjából a ciklus 12-14. napján van tüszőérés, tehát ezek azok a napok, melyeken a nő legnagyobb valószínűséggel teherbe eshet.

Jogos tehát a kijelentés, hogy egészséges párok esetén is csak havonta 20-25 százalékos eséllyel fogan meg egy baba, de ha másfél-két évnyi rendszeres, védekezés nélküli házasélet mellett terhesség nem jön létre, indokolt a meddőségi kivizsgálás, természetesen a pár mindkét tagjánál.

Ha a terméketlenség hátterében kizárhatóak a szervi betegségek, akkor a hormonrendszer finom összehangolásában segíthet a homeopátia.

Milyen homeopátiás szerek jöhetnek szóba?

A Hormheel nevű komplex készítmény a szervezet öngyógyító képességét serkenti ezekben az esetekben, és jó hatással lehet a nem szervi eredetű vérzészavarok kezelésében is.

A petefészek hormonok higításából készülő homeopátiás FOLLICULINUM​ és LUTEINUM​ a ciklus megfelelő napjain adagolva helyreállíthatja a megbomlott hormonális egyensúlyt.

Ha a probléma a „karmester-szerepet betöltő” központi szabályozórendszerben van, akkor a Prolaktinum, vagy a Testosteronum jelentheti a megoldást.

Néha ez a terápia önmagában is elégséges, máskor azonban ki kell egészíteni a páciens alkati szerével.

Szerek férfiak részére 

A férfiak meddőségének kezelésében a Testosteronum hormon higítása a hímivarsejtek termelődését serkenti, míg a LYCOPODIUM CLAVATUM​ és a NUX VOMICA​ az impotencia kezelésében lehet jó hatású.

Ha késlekedik is a baba, ne adják fel a reményt, a várva várt terhesség létrejöttéhez számos segítség létezik.

Érdemes homeopata orvoshoz fordulni!

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Menstruációs problémák homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 1. Menstruáció

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 2. – A változó kor – és előzményei

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 3. - Hólyaghurut és hüvelyfertőzések, ciszták és miómák

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024