Neurológia, pszichés zavarok, fejfájás, migrén

Miért fáj a fejem, ha jön a front?

Az ember a természet részeként nem vonhatja ki magát a nála sokkal hatalmasabb erők hatása alól.

A definíció szerint a légköri nyomás vagy légnyomás egy adott helyen uralkodó nyomás, amelyet a levegő súlya okoz. Gondoljuk csak el, hogy a külső légnyomás változása a levegővel teli orrmelléküregeinkben is megváltoztatja a nyomást. Gondoljunk csak a repülőgép le és felszállásakor kialakuló érzésre.  Általában a külső nyomáscsökkenés okoz fejfájást, fülzúgást, míg a nyomás emelkedése a reumatikus gyulladásos panaszokat erősíti fel. 

Aki észleli magán, hogy az időjárás változásának hatására akár migrénes fejfájása kezdődik, annak érdemes beszerezni egy barométert, hogy pontosan megfigyelhesse, hogy milyen nyomásváltozásokra reagál rosszul és így a tünetek megjelenése előtt már felkészülhet azok kezelésére. 

Vezessen fejfájásnaplót, melyben feltünteti a légnyomás csökkenés mértékét, milyen egyéb időjárási jelenségek kísérték a változást (pl. vihar, szél, pára), meddig tartott a fejfájás, mitől érezte magát jobban, vagy mi rontott az állapotán. Ezek az adatok értékes segítséget jelentenek majd egy homeopátiás orvosi konzultáció során. 

Leggyakoribb tünetek frontérzékeny migrénes fejfájás esetén:

 • émelygés, hányás
 • zsibbadás érzés a nyakban és az arcon
 • fülzúgás
 • fényérzékenység

Az időjárás és légnyomás változások okozta fejfájás leggyakrabban rendelt homeopátiás szerei:

RHUS TOXICODENDRON​: fejfájás, amit vihar, hideg és csapadékos idő vált ki. A légnyomásváltozás okozta tünetek elsőszámú szere. 

BRYONIA​ : ha a fejfájás a bal szemből indul ki. Enyhül a fájdalom, ha a fejet erősen nyomjuk. Olyan esetekben is ezt a szert javasoljuk, ha a beteget zavarja a fény.

DULCAMARA​: hideg, csapadékos időben megjelenő és az arcüregek nyomása okozta fejfájáskor. Enyhül a fájdalom az arcüregekből ürülő váladék hatására. 

NUX VOMICA​: ha a migrént, fejfájást hideg huzat okozza


Az egyéni tüneteket figyelembevéve orvosa tud megfelelő kezelést rendelni, vagy kérdezzen homeopátiás szakértőinktől rovatunkban ingyen!


Forrás:

https://www.healthline.com/health/headache/barometric-pressure-headache#prevention

https://www.homeoresearch.com/homeopathic-remedy-for-barometric-pressure-headache/

  kapcsolódó cikkek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Émelygés és hányás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Fejfájás, migrén homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Hasmenés, hányás, hányinger homeopátiás kezelése

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024