Kutatások, tudományos anyagok, érvek

Vizsgálták az influenza elleni védekezőmódszerek hatékonyságát

Mostanában sokat hallunk, beszélünk és írunk az influenza és következményeinek megelőzéséről.

A higiéniás és életmódi tanácsok (zsúfolt helyek kerülése, kézmosás, friss levegő, egészséges életmód stb.) betartása mellett a védekezést érdemes homeopátiás szerekkel is kiegészíteni. 

Ez utóbbi hatékonyságára készült egy vak, randomizált, placebo kontrollos vizsgálat a brazil Rio de Janeiroi Egyetem Mikrobiológiai Intézetének és a Nemzeti Infektológiai Intézetének munkatársai részvételével.

600 egy és öt év közötti gyermeket vontak be a vizsgálatba, három csoportra osztották őket. Egyik csoport megfelelő homeopátiás komplexet kapott az influenza és légúti szövődményeinek kivédésére, a másik csoport placebot és a harmadik csoport egy laboratóriumi kísérletek alapján előállított InfluBio nevű szert.  Senki nem tudta, melyik csoportba tartozik (vak) Két éven keresztül havonta vizsgálták a résztvevők megbetegedéseit. Az eredmények azt mutatták, hogy a placebo csoportban 30,5%-ánál volt 3 vagy annál több influenzás és akut légúti fertőzéses epizód, míg a homeopátiás szert szedő csoportban egy sem. Az InfluBio csoport is jó eredményeket mutatott, mindössze 1%-an volt megbetegedés.  

Számomra, aki már jó néhány influenza szezont végig dolgoztam, tapasztalati tény, hogy a homeopátiás szert szedő gyermekek megbetegedései jóval ritkábbak és enyhébbek, mint a homeopátiát nem használó pácienseké, de azért jó olvasni egy kutatók által végzett objektív, placebo kontrollált, vak, randomizált vizsgálatról is, ami ezt megerősíti.   

dr. Sebő Zsuzsanna

forrás: Homeopathy. 2016 Feb;105(1):71-7. doi: 10.1016/j.homp.2015.02.006. Epub 2015 Aug 4.


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024