Kutatások, tudományos anyagok, érvek

Homeopátia és a tál cseresznye

Évek óta eszem a cseresznyét, és meggyőződésem, ez a gyümölcs jó és fogyasztható.

Most előttem egy tál cseresznye, kiválogatom a leveleket, szennyeződést belőle és megállapítom, igen ez egy tál ehető cseresznye. De mi van akkor, ha be akarom bizonyítani a cseresznye nem ehető. Kiválogatom az egészséges, jó szemeket, ott hagyom a szárakat, levelet és máris azt mondhatom a tálban maradottak alapján, a cseresznye nem ehető.

Ilyesmi történt az ausztráliai vizsgálatnál is, amikor is az Ausztrál Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács (NHMRC) vizsgálta a homeopátia hatásosságát.  Az első alkalommal áttekintett homeopátiás közlések alapján ezen gyógymód hatásossága derült ki, vagyis jó gyümölcs a cseresznye. A titkolt célkitűzés azonban más volt, így aztán kidobták a pozitív eredményű közleményeket (az ép cseresznyéket) és a bent maradt szárakra és levelekre meghozták a döntést. A cseresznye nem ehető gyümölcs, a homeopátia nem hat. 

Az első vizsgálati eredményt a fiók mélyére tették, pedig jó lenne, ha ismertté válna, mert az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC) szakvéleménye ezen  a második (manipulált) ausztrál vizsgálaton alapszik. Az EASAC véleményét pedig automatikusan követte a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztályának a homeopátiáról szóló véleménye. 

Amikor aláírod azt a petíciót, hogy hozzák nyilvánosságra az első, nem manipulált vizsgálat eredményét, közelebb viszed a homeopátia ügyét a valódi igazsághoz.

Én már aláírtam: www.releasethefirstreport.com/join-the-campaign


Dr. Sebő Zsuzsa gyermekgyógyász főorvos írása


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024