Jól vagyok!

A sárkány legyőzése

Hogyan segít az aromaterápia összeszedni a bátorságunkat?

Áprilist a néphagyomány Szent György havaként emlegeti. Szent György a lovagok, fegyverkovácsok és a földművesek védőszentje. 

A hitéért vértanúhalált halt Szent György egyike a 14 segítőszentnek. A sárkány legyőzése már európai legendaként került a szent élettörténetébe, de valójában a hit erejét és a jó győzedelmeskedését szimbolizálja a démonikus gonosz erők felett.

Ha belegondolunk, a ma embere is gyakran találja szemben magát a legyőzni való sárkánnyal. De még ennél is gyakrabban várnak nehéz feladatok, stresszes helyzetek, amikor szükség van egy kis extra bátorságra.

A terápiás minőségű illóolajok a hormonháztartásunkra vannak hatással, képesek befolyásolni egyes helyzetekre adott reakcióinkat, megváltoztathatják a viselkedésünket. Használhatjuk őket önbizalmunk, magabiztosságunk növelésére, új körülmények vagy egyes emberekkel való találkozás miatti feszültség enyhítésére. 

Az illóolajok -bár fantasztikusak- nem egyik napról a másikra működő csodaszerek. Bizonyított élettani hatással vannak az érzelmekre, segítenek az önbecsüléssel, bátorsággal, szorongással küzdőknek, de nem vagyunk egyformák. Mindenki másképp és más anyagokra, módszerekre reagál jól. Figyeljük magunkat, hogy hogyan hatnak ránk az olajok, amiket kipróbálunk és ne adjuk fel a keresést.

Hogyan használjuk a „bátorság” keverékünket? 

Már este készítsük be a párologtatóba és ébredés után kapcsoljuk be a készüléket. Ha a reggeli teendőink közepette körbevesz minket az illat, máris pozitív lendülettel indul a nap.

Készítsünk egy szagló üvegcsét, vagy golyós pulzus pont illatot. 

Ehhez vagy gyógyszertári cseppentő betétes üveget, vagy 5ml-es roll-on üvegre lesz szükségünk. Ezt töltsük fel félig jojoba olajjal, melynek semleges illata nem fogja befolyásolni az illóolajok hatását, ugyanakkor védi a bőrt. Ehhez adjuk hozzá szintén 2,5ml illóolaj keveréket. (2,5ml = 75csepp)

Mely aromaolajok adnak bátorságot és kapaszkodót nehéz élethelyzetekben?

A fákból nyert illóolajok általános tulajdonsága, hogy az erős és az ég felé törő törzs a stabilitást, az erőt testesíti meg. 

Így a szantál, a cédrus, a fenyőfélék és a mirha illóolajok kiváló támaszt jelentenek. Ezek közül legalább egy okvetlen kerüljön bele a bátorság keverékbe.

Az idegrendszerre csillapítólag hat és oldja a félelmet a római kamilla. Szintén az idegrendszer harmonizálója lehet a bergamot, az orvosi levendula, a muskotály zsálya és a pacsuli. 

Az agy oxigén ellátását fokozza a borsmenta. Gyorsabbá teszi a gondolkodást, fokozza a memóriát és ütőképessé tesz a rozmaring, a spanyol zsálya (Salvia lavandulifolia) a ceyloni fahéj és a citrom. 

A keverékünk úgy épüljön fel, hogy mindhárom csoportból (támasz-idegrendszer harmonizáló-mentális tisztaság) kerüljön bele legalább 1 féle illóolaj, de kombinálhatunk egy keveréken belül akár 9-10 féle összetevőt is. Engedd, hogy az orrod vezessen, kísérletezz bátran ?

(Hegyi Sára)


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024