Homeopátiás kisokos babáknak

Fogzik a baba

A fogzás keserves időszak, de tudunk segíteni a tünetek enyhítésében és maga a fogzás sem tart örökké.

FB: A kisbabák, kisgyerekek és persze a szülők számára isnagy próbatétel az első tejfogak kibújása. Minden új fogacska áttörése egy-egyúj mérföldkő a gyerekünk fejlődésében. A fogzás természetes folyamat, ennekellenére tudunk segíteni a kellemetlen tünetek enyhítésében.


Az tejfogak kibújása átlagosan a 6. hónaptól, a 24. hónapigtart a kisbabák életében. Úgy tartják, hogy a fogak megjelenése köti akisgyereket igazán a földi élethez és a bennünk is jelenlévő föld elemhez.Minden kisgyerek másképp reagál a fogzás okozta tünetekre és ami az egyikfogacskánál tünetmentes és egyszerű volt, az a másiknál okozhat álmatlanéjszakákat.

Mik a legjellemzőbb tünetek:

 • duzzadt és fájdalmas íny
 • fokozott nyálzás
 • a gyerek a fülét, arcát dörzsöli
 • mindent a szájába vesz és a rágással próbáljaenyhíteni a kellemetlen érzést
 • kivörösödött orca és a nyáltól piros foltok aszáj körül
 • étvágytalanság
 • álmatlanság
 • az intenzív nyáltermeléstől lazább széklet
 • pelenka kiütés
 • enyhe hőemelkedés
 • nyűgösség, érzékenység, „ragad, mint a matrica”nem lehet letenni

A magas láz és az erős hasmenés NEM írható a fogzásszámlájára. Ha ilyesmit tapasztal, akkor forduljon gyermekorvosához.

Hogyan tudunk segíteni?

 • alapos kézmosás után masszírozzuk finoman aduzzadt ínyt (kizárólag rövidre vágott köröm esetén és a körömlakk, műköröm tilos)
 • hűtsünk be baba vizet, vagy forralt vizet ésitassunk át egy tiszta vászon kendőt vele. Engedjük, hogy a baba a hideg kendőtrágcsálja
 • ne adjunk fagyasztott rágókát, vagy fagyasztottételt, de a behűtott rágóka segít lehúzni a gyulladást és enyhíti a fájdalmat
 • ahomeopátia alkalmazása biztonságos kisbabák esetén is, hiszen a golyócskák,vagy a vizes oldatok hamar hatnak és nem tartalmaznak semmilyen kockázatosösszetevőt.

 

Melyszerek jöhetnek számításba?

Válassz a tünetek szerint, vagy  kérdezzenhomeopátiás szakértőinktől rovatunkban ingyen!

 

CHAMOMILLA VULGARIS​: a legáltalánosabb szerfogzás esetére. A baba hisztis, nyűgös. Folyton a szájában van a keze. Nemlehet letenni és fel fel sír a fájdalomtól.

BELLADONNA​: akkor gondoljunk erre aszerre, ha a gyerek ínye láthatóan vörös, lüktet és duzzadt. A szeme csillog ésmeleget sugárzik az egész teste.

CALCIUM CARBONICUM /CALCAREA CARBONICA​: késői fogzás (egy éveskor után kezdődő) szere. A gyerek nyaka és arca erősen verejtékezik. A verejtékés a széklete savanyú szagú. Éjszaka csikorgatja a fogát. Hajlamos a gyakorimegfázásra és az állapota rosszabbodik a hidegtől.

COFFEA TOSTA​: a fizikailag ésszellemileg is pörgős gyerekek ideális szere. Keveset alszanak, érzékenyenreagálnak minden zajra, fényre és szagra. Javul a közérzetük, ha masszírozzukaz orcákat.

KREOSOTUM​: ha a fogzás nagyonfájdalmas. A gyerek ínye láthatóan gyulladt, vörös, duzzadt, esetleg vérzik is.Kellemetlen szájszag kíséri. Nyűgös és nehezen alszik el.

PULSATILLA PRATENSIS​: sokat sír, állandóankézben kell tartani. A friss levegőtől és hideg tárgy rágásától javul, melegbenrosszabbodik az állapota.

 

Adagolás: 15 vagy erős tünetek esetén 30 CH potenciából 5 golyót oldjunk fel 1 dl babavízben, és óránként adjuk a babának. Ha 4-5 adag nem hoz változást, másik szer fog segíteni.

Patikában kapható Rheum+Phytolacca+Chamomilla tartalmú ivóampulla.


Forrás

https://www.theindusparent.com/safe-homeopathic-medicine-for-teething-babies

Természetgyógyász magazin: Fogzás és homeopátia, X.évfolyam 2. szám

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  • letöltöm

   Fog- és szájbetegségek kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Tejfakasztás és szoptatás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2023