Homeopátiás kisokos babáknak

Chamomilla

(kamilla). A növény nevét, mely a görög chamaimelon (földi alma) szóból ered, virágbimbóinak az almára emlékeztető illatáról kapta.

 • Chamomilla

  Chamomilla

Köznapi neve kamilla, orvosi kamilla, orvosi székfű. Élőhelye a mérsékelt égövi Európa és Észak-Afrika nagy részén vadon termő. Észak - Amerika hasonló vidékein is meghonosodott. A CHAMOMILLA VULGARIS​ főként annak használ, akire rendkívül alacsony fájdalomküszöb, nagyfokú ingerlékenység, barátságtalan viselkedés jellemző. További jellemzője, hogy az ilyen ember gyakran rosszkedvű, sértődékeny, dühében könnyen elvörösödik, és utálja, ha megérintik.

A rosszkedv, a düh, vagy a stressz súlyosbítja a testi tüneteket.

Nyűgös, sírós gyereknek is gyakran adnak Chamomillát, különösen azoknak, akit csak azzal lehet lecsendesíteni, hogy ha valaki ölbe veszi, járkál vele. A virágjából készült tea nyugtató hatású, megkönnyíti az elalvást.

Jellegzetes Chamomilla tünetek a nagyfokú ingerlékenység, az elviselhetetlennek tűnő fájdalom. Fogzáskor, lázra, hasmenéssel járó gyomorbántalmakra, menstruációs és szülési fájdalmakra, a szoptatáskor berepedezett emlőbimbók fájdalmának enyhítésére használják.


  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  • letöltöm

   Fog- és szájbetegségek kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Fogzás e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Fejfájás, migrén homeopátiás kezelése

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024