Hírességek és homeopátia

Mindörökké jazz...és homeopátia

A modern jazz egyik atyja is a homeopátia mellett tette le a voksát

Ahogy a klasszikus sanzonban meg van írva…”A muzsikusnak dalból van a lelke, Az egész világ szíve dobog benne,” így ha valakire, akkor Dizzy Gillespie amerikai jazz zenészre tökéletesen illik ez a mondat. Dizzy Bahá’í-nak vallotta magát, és ennek a vallásnak az egyik leghíresebb követője lett, amely vallás üzenetének lényege, hogy az egész emberiség egyetlen faj, és megérett rá az idő, hogy egyetlen világméretű társadalommá egyesüljön. A színes bőrű jazz zenész ennek a hitnek köszönhetően találta meg a helyét a világban és a zenében, amely a lelki gyakorlatok és meditáció felé terelte őt, a korábbi kicsapongó, alkohollal „fűszerezett” életmódja után.

John Birks „Dizzy” Gillespie (1917-1993) jazztrombitásként, zenekarvezetőként, énekesként és dalszerzőként színes zenei életutat járt be; a jazz műfaj igazi megújítójának számít. A bebop és a modern jazz kialakulásának egyik fő alakja volt, és jelentős szerepet játszott az afro-kubai jazz kialakulásában. 

Játszott többek közt Charlie Parker-rel, Louis Armstrong-gal és Stevie Wonder-rel is. Közel harminc országban lépett fel és munkássága elismeréseként Grammy-életműdíjat és Duke Ellington-díjat is kapott.

Miután pártfogoltja és egyben növendéke, Jon Faddis megismertette a homeopátiás gyógymóddal, Dizzy olyan tapasztalatokra tett szert a homeopátiának hála, hogy egyszer azt mondta barátjának: „Két nagy felfedezés volt az életemben. Az egyik a „bepop”, a másik a homeopátia.” 

A zene és a homeopátia sok mindenben hasonlít egymásra. Képes minket „áthangolni” és az életünket, egészségünket egy magasabb szintre „emelni.” Ahhoz, hogy megismerhessük ezt az érzést, már csak ki kell próbálnunk, hogy megtudjuk, mit adhat nekünk ez a csodálatos gyógymód! Addig is, hallgassunk meg Dizzy-től egy klasszikust, amely sok kényes ízlésű zenekedvelőt lenyűgözött már.


Forrás:

https://www.huffpost.com/entry/20th-century-musical-geni_b_397719

https://www.nwch.co.uk/celebrity-endorsements/ 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dizzy_Gillespie 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bah%C3%A1i_hit 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bah%C3%A1i_hit 


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024