Hírességek és homeopátia

Karl Lagerfeld is a homeopátia híve volt

A híres divattervező annak idején a homeopátiát is segítségül hívta életmódváltásához.

“Bekaphatsz pár homeopátiás golyócskát, ha nagyon éhes vagy” válaszolta Karl Lagerfeld, amikor híres diétájáról kérdezték. Karl Lagerfeld ikonikus megjelenését, művészeti értéket képviselő divat kollekcióit 2019-es, 85 éves korában bekövetkezett halála óta sem felejtjük. Azt azonban kevesen tudják, hogy a homeopátia is segítségére volt, amikor 2000-ben, 13 hónap alatt ledobott több, mint 40 kilót. Dr. Jean Claude Houdret orvos, dietetikus és homeopata állította össze életmód és táplálkozási programját, ami olyan sikeresnek bizonyult, hogy könyvben is megjelentette “A Karl Lagerfeld diéta” címen.

Az idézett mondása a viccessége mellett egy kis magyarázatra szorul. A homeopátiás szereket diétája során nem a minimális tejcukor tartalmuk miatt, desszertként fogyasztotta a designer.  Egyéni alkatához igazított ajánlás szerint ezekkel a szerekkel tudta támogatni a fogyókúra során a kiválasztó szervek működését és csökkenteni a hangulatingadozások miatti kívánósságot. 

S hogy vajon milyen homeopátiás szert kaphatott Lagerfeld? Minden bizonnyal a testi, lelki és mentális tünetei alapján személyre szabott ún. alkati szert. A testsúly csökkentéséhez a homeopátiás gyógyszerek csak segítséget tudnak adni, vagyis a megfelelő diétát és a rendszeres testmozgást nem lehet megúszni. Az alkatilag kiválasztott szer figyelembe veszi az egyéni jellemzőket, hiszen vannak olyanok, akik nem esznek sokat, mégis telt alakúak, és a fogyókúra alkalmával a testsúlyuk nagyon lassan csökken. Érdemes tehát homeopata orvost felkeresni a megfelelő szer kiválasztásához. 

Nézzük, ezek mellett milyen szerek segíthetnek még: 

ANTIMONIUM CRUDUM​ 9 CH

evés előtt 5 golyó

Azoknak ajánlott, akik szeretnek sokat enni, sokszor már „csak a szemük kívánja” az ennivalót, és végigeszik a teljes menüt.

SOLIDAGO​ 9 CH

napi 1x5 golyó.

Enyhe vízhajtó hatású, segíti a veseműködést.

GRAPHITES​ 9 CH

napi 1x5 golyó.

Lassú anyagcseréjű egyéneknél gyorsítja az emésztést.

(H. S.)

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024