Hírességek és homeopátia

Az angol királyi család a homeopátia elkötelezett híve

A koronavírus a királyi családot is elérte

 • Királyi család a a Westminster Apátságban

  Királyi család a a Westminster Apátságban

 • II. Erzsébet, Anglia királynője Boris Johnson-nal beszél telefonon

  II. Erzsébet, Anglia királynője Boris Johnson-nal beszél telefonon

 • Károly herceg megbetegedése előtti látogatásai

  Károly herceg megbetegedése előtti látogatásai

II. Erzsébetről 94 éves korában is kijelenthető, hogy nagyon jó egészségnek örvend és ez az egész életére jellemző volt. Nagyon ritkán fordult elő olyan eset, hogy le kellett mondania egy hivatali feladatot betegségre való hivatkozás miatt. A királyi család generációk óta alkalmaz homeopátiás gyógyszereket egészségmegőrzés, illetve gyógyítás céljából. Az alternatív gyógymódok hatékonyságának egyik leghíresebb szószólója Károly herceg most önkéntes karanténba vonult, mivel koronavírusos megbetegedést diagnosztizáltak nála. 

Azokban az évtizedekben, amikor a királynő gyakran utazott külföldre hivatalos látogatásai okán, nélkülözhetetlen útitársa volt egy bőrrel bevont kisbőrönd. Ez a kis útitáska 60 rekeszt rejt magában és minden út előtt utánpótlásra került a tartalma, amely zavarba ejtően sokféle homeopátiás gyógyszert tartalmazott. Ételek okozta megbetegedésekre például ARSENICUM ALBUM​, tengeri betegségre COCCULUS INDICUS​, emésztési zavarokra NUX VOMICA​ és jet-lag”-re valamint  az esetleges sérülések ellátására ARNICA MONTANA​ volt a titokzatos kis táskában.

Erzsébet királynő számára ez táska nem pusztán a komfortos utazás nélkülözhetetlen kelléke volt, hanem -azáltal, hogy a homopátiás szerek segítették jó közérzetének megtartását minden körülmények között- biztosította számára az útjai sikerességét. 

Március 25-én érkezett a hír a herceg Clarence House-i irodájából, hogy a 71 éves Károly herceg a COVID-19 vírusfertőzés enyhe tüneteit mutatja és egy skóciai királyi birtokon önkaranténba vonul. Az is kiderült, hogy felesége Kamilla nem fertőződött meg, koronavírus tesztje negatív lett. 

A megelőzés érdekében a Buckingham Palota személyzete azonnal feltérképezte azokat a helyszíneket és időpontokat, amikor Károly herceg utoljára fizikai kontaktusban volt az édesanyjával és a királyi család más tagjaival.

Annak ellenére, hogy a királynőről 94 éves korában is kijelenthető, hogy nagyon jó egészségnek örvend, most sokan aggódnak, mi történik vele a walesi herceg Covid-19-el való megfertőződése hatására. Rendkívüli állóképessége ellenére, előrehaladott kora miatt magas kockázatnak van kitéve ebben a járványidőszakban. Múlt hét óta gyakorlatilag teljesen elzárta magát a külvilágtól a windsori kastélyban. A hivatalos információk szerint jól van és jó a kedélyállapota is.

Károly herceg alternatív orvosa, Dr. Mosaraf Ali biztos benne, hogy a herceg gyorsan fel fog épülni. Úgy nyilatkozott, hogy „Károly herceg fitt és jó egészségnek örvend. Ritkán esik csak ágynak. Most a legjobb helyen tartózkodik ahhoz, hogy mielőbb meggyógyuljon. Skócia jót fog neki tenni.”

Károly herceg az alternatív gyógymódok legelhivatottabb szószólója. Egyszer dühösen azt nyilatkozta, hogy annyi mítosz keveredett össze a természetes gyógymódok kapcsán hangoztatott meggyőződéseivel, hogy sokan emiatt támadják őt és nézeteit a „szeszélyes gondolatai és rögeszméi csodálatos koktéljának” tekintik.

Anna hercegnő is lelkes homeopátia használó: ARNICA MONTANA​ szert visz magával minden lovaglásra, arra az esetre, ha leesne, azonnal bevehessen belőle egy adagot, így segítve a sérülései mielőbbi gyógyulását.

A II. Erzsébet édesapja VI. György olyan meggyőződéses híve a homeopátiás gyógyszereknek, hogy az egyik versenylovát egy szer után nevezte el Hypericum-nak.

Ugyanezen az állásponton volt Erzsébet királynő édesanyja is, aki 101 éves korában hunyt el.

Bármilyen téma kapcsán is fordult elő nézeteltérés a homeopátiát használók és a szkeptikusok tábora között -a homeopátia valós értékei vonatkozásában-, a koronás fők szorosan kitartottak a homeopátiás elvek mellett és támogatásukról biztosították a homeopátiát alkalmazók táborát.


Forrás: https://www.dailymail.co.uk/news/article

Cikkszerző: Richard Kay, újságíró, szerkesztő

Megjelent: Daily Mail, Nagy Britannia

Dátum: 2020. 03. 25


1. kép: 

II. Erzsébet királynő, Károly hercege, Kamilla, Cornwall hercegnője, Vilmos herceg és Katalin, Cambridge hercegnője, a Nemzetközösségi Szolgálat éves ünnepségén a Westminster Apátságban, Londonban 2020. március 9-án

2. kép: 

II. Erzsébet, Anglia királynője Boris Johnson-nal beszél telefonon a windsori Kastélyban március 18-án, a rendszeresen megtartott heti megbeszélése alkalmával.

3. kép:

Károly herceg megbetegedése előtti két hétben tett látogatásainak feltérképezése.

Fotókredit: (c) AP  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024