Hírek

Tenyésztett tengeri halak egészségét is támogatja a homeopátia

A halak és kagylók érzékenyek a parazita fertőzésekre, de a homeopátia eredményesnek bizonyult a megelőzésben.

A homeopátiát széles körben alkalmazzák édesvízi fajokban, de tengeri halakban ritkán. A haltenyésztés és tengeri halfarmokon az állatokat ért stressz könnyen felborítja a gazda-patogén egyensúlyt, elősegítve a paraziták elszaporodását és egyéb fertőző betegségek terjedését az állományban. A kokcidium endoparaziták bélfertőzéseket és sejtdegenerációt okoznak.

Egy most publikált vizsgálat során az állatokat méret szerint válogatták szét. Folyamatosan vízcserét biztosító tartályokban tartották őket és az ételükhöz adagolták a homeopátiás szereket. 45 napon át mérték a bélparaziták jelenlétét, a máj szénhidráttartalék szintjét, valamint a limfocitaszámot.

A homeopátiás kezelésnek pozitív hatása volt a halak egészségére. A metabolikus tartalékok májban történő felhalmozódása mellett a homeopátiás kezeléshez társult a mucin növekedése a kopoltyúkban, valamint megnövekedett limfociták és neutrofilek termelődése a vérben, amelyek makrofágként működhetnek a bél kokcidiumai ellen.


Forrás:

https://www.thieme-connect.de/products/ejournals/abstract/10.1055/s-0039-1681062?fbclid=IwAR3eQ3nQ5KkW3Vhfz-DHGjYY5Us5noAJAVco0dX06v4eMGT2qHc-E0oUCVY

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28325219/


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Jól működő immunrendszer? Természetesen!

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024