Hírek

Nézzünk utána a homeopátiáról szóló híreknek!

Mennyire van egyszerű dolga annak, aki szeretne objektív tényeket olvasni az alternatív medicináról?

Az alábbi fontos tények közül egy sem szerepel a Wikipedián, kezdi cikkét Dana Ullman, a Homeopathic Educational Service alapítója és több, mint 10 szakkönyv szerzője.  

1. A francia gyermekorvosok 95%-a rendszeresen rendel homeopátiás gyógyszereket a praxisában.

A francia kormány által a francia orvosok felírási szokásairól készült felmérés szerint a francia gyermekorvosok, bőrgyógyászok és háziorvosok 95%-a használ homeopátiás gyógyszereket! Ezenkívül Franciaországban az ÖSSZES egészségügyi és egészségügyi szakember 43%-a alkalmaz homeopátiás gyógyszereket. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Franciaország a LEGJOBB egészségügyi ellátással rendelkezik a világon, és nyilvánvaló, hogy a homeopátiás gyógyszerek következetes és kitartó használata az egészségügyi szakemberek és a lakosság segítsége által hozzájárul Franciaország lakosságának egészségéhez.

2. Indiában legalább 100 millió ember használ homeopátiás gyógyszereket MINDEN egészségügyi szükségletére.

A Lancet szerint India lakosságának körülbelül 10% -a, körülbelül 100 millió ember, TELJESEN a homeopátiától függ egészségügyi ellátásában. Az AC Nielsen indiai felmérése szerint a jelenlegi homeopátiát használók 62%-a még soha nem próbált ki hagyományos gyógyszereket, és a homeopátiát használók 82%-a nem váltana át a hagyományos kezelésekre.  Ezek az emberek csak homeopátiás gyógyszereket használnak számos akut és krónikus fertőző betegség, súlyos fájdalmak, különféle érzelmi és mentális betegségek, rák és szívbetegségek kezelésére.

3. Szilárd klinikai kutatások megerősítik a homeopátia hatékonyságát

Homeopátiás gyógyszerek hatékonyságát igazoló magas színvonalú kutatások megjelentek a világ számos elismert orvosi folyóiratában, köztük a The Lancetben, a BMJ-ben (British Medical Journal), a Chestben (az American College of Chest Physicians kiadványában), Reumatológia (a British Society for Reumatology kiadvány), Pediatrics (az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia kiadványa), Cancer (az American Cancer Society folyóirata), Journal of Clinical Oncology, Pediatrics Infectious Disease Journal (az Európai Gyermekgyógyászati Társaság kiadványa) Infectious Diseases), European Journal of Pediatrics (a Swiss Society of Pediatrics és a Belgium Society of Pediatrics).

4. A svájci kormány finanszírozta a homeopátiás gyógyszereket értékelő klinikai és alaptudományos kutatások eddigi legátfogóbb áttekintését.

A preklinikai alapkutatások és a magas színvonalú klinikai tanulmányok értékelése után a svájci jelentés megerősítette, hogy a homeopátiás szerek specifikus változásokat indítanak el a sejtekben és az élő szervezetekben. 

A svájci jelentés különösen erős bizonyítékokat talált a felső légúti fertőzések és a légúti allergiák homeopátiás kezelésének alátámasztására. 

5. Az elhíresült Ausztrál Tanulmány áltudományos és csaláson alapuló megállapításai. 

Az ausztrál kormány publikált egy jelentést a homeopátiáról, amely azt állította, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a homeopátiás gyógyszerek bármilyen betegség esetén hatásosak lennének. A közelmúltbeli bizonyítékok azonban felfedték a tényt, hogy a jelentés első tervezete, amelyet kutatók egy tekintélyes csoportja készített, magas színvonalú kutatásokat talált, amelyek igenis bizonyították a homeopátia hatásosságát. Az eredeti jelentést azonban a kormány által megbízott bizottság és annak ismerten homeopátia ellenes vezetője elutasította.  A bizottság elnökét emiatt lemondásra szólították fel, mert jelentése félrevezette a kormányt. 

6. A homeopátia melletti kiállás a Német Orvosok Szövetsége részéről

A BMJ (British Medical Journal) 2010 -es cikke szerint Németországban az emberek lenyűgöző 57% -a használ homeopátiás gyógyszereket. Meglepő módon néhány német politikus a közelmúltban megpróbálta megszüntetni a homeopátiás kezelés állami támogatását. Ezen politikusok nagy meglepetésére azonban a Német Orvosszövetség bejelentette, hogy támogatja a homeopátiát és annak egészségbiztosítási finanszírozását. 

Forrás

https://homeopathic.com/compelling-facts-figures-scientific-studies-homeopathic-medicine-aka-original-nanomedicine-dana-ullman-mph-


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024