Hírek

Homeopátiás eredmények a gyerekkori fogcsikorgatás kezelésében

A Melissa officinalis eredményesnek bizonyult egy klinikai vizsgálatban.

A fogcsikorgatásnak hosszútávon sok kellemetlen következménye van, mint például az állkapocs ízület kopása és állandósuló fájdalma. Ezért az éjszakai fogcsikorgatást minden esetben kezelni kell. 

Egy nemrégiben megjelent publikáció leírja azt a randomizált, kontrollált klinikai vizsgálatot, melynek során a Melissa officinalis és a PHYTOLACCA​ (Phytolacca decandra) homeopátiás szerek hatását vizsgálták a fenti tünetekre. A vizsgálatba 52 gyereket vontak be és 30 napon át tesztelték a kétszer egyenkénti, illetve kombinációban alkalmazott hatását. 

A kiinduláskor és minden fázis után a vizuális analóg skálát (VAS) használták elsődleges kimeneti mérőeszközként a kezeléseknek az alvási bruxizmus csökkentésére gyakorolt hatásának értékelésére. Ezen kívül használták a szülők által vezetett alvási naplókat, melyben vezették a gyerekek alvásminőségét és a gyerekek szorongás profiljában bekövetkező változásokat.  

Az tapasztalatok azt igazolták, hogy a Melissa officinalis eredményes az éjszakai fogcsikorgatás csökkentésében, míg a Phytolacca decandra nem ad hozzá számottevően a kezelés hatásosságához. Mellékhatást egyik szernél sem tapasztaltak. 

Szerkesztő megjegyzése:

A gyermekkori fogcsikorgatás kezelésében számos más homeopátiás szer (Tuberculinum, CHAMOMILLA VULGARIS​, CHINA RUBRA​,  BELLADONNA​ stb.) is alkalmazható. A bruxizmus sokszor összefüggésben áll a stressz mennyiségével, érzelmi állapotokkal, vagy egyéb betegségek, pl. ADHD, reflux, alvási apnoé vagy állkapocsízület rendellenességek kísérőtünete is lehet. Forduljon homeopata orvoshoz!

Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30831467/


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024