Hírek

Homeopátia a világban

Világszintű adatok a homeopátia használatáról

 • Fotó: Pixabay

  Fotó: Pixabay

A Toluna Harris Interactive kutatócég az elmúlt másfél évben egy 14.340 fős nemzetközi felmérést végzett 14 országban, megvizsgálva a homeopátiával kapcsolatos véleményeket és használati szokásokat szerte a világon. A megkérdezettek 57%-a használta már a homeopátiát élete során és 55% tervezi használni a jövőben, mert a homeopátiás készítményeket természetesnek és mellékhatásoktól mentesnek tartják. A felmérés szerint a homeopátiát használók átlagosan 82%-a elégedett a gyógymóddal.

A homeopátia sokféle célra használható életünk során. A válaszadók többsége a következő esetekben fordul a homeopátiás kezeléshez:

-         Krónikus betegségek kezelésekor (allergia, ekcéma, melléküreg-gyulladás)

-         Egyéb, hatástalan kezelések követő terápiájaként

-         Gyerekek kezelésekor

Egyes országokban a homeopátia a sportolók között is nagyon népszerű, különösképp a sérülést követő felépülésben nyújt segítséget. Főleg az USA-ban, Kolumbiában, Olaszországban és Spanyolországban elterjedt a homeopátia e célból való használata.

Homeopátia a jövőt tekintve

A jelenlegi fogyasztók a jövőben is számítanak a homeopátiára, kettőből több mint egy fő tervezi alkalmazni a homeopátiát a jövőben. Franciaország, India és Kolumbia szerepel az első országok között, ahol a használók a jövőre nézve is határozottan elköteleződnek a gyógymód mellett. Ez az arány még magasabb a rendszeres és alkalmankénti használók körében, akiknek háromnegyede (75%) kíván ismét a homeopátiához fordulni, amennyiben a jövőben valamilyen kezelésre kerülne sor.  Ezek a számok erős elköteleződést mutatnak a homeopátia iránt.

Természetesség az első számú motiváció a homeopátia jövőbeli használatára

A megkérdezettek 51%-ának fő motivációja a természetesség, kiemelve ezzel a mellékhatások elkerülésének szándékát. A potenciális használók olyan egyéb előnyöket is említettek, mint a biztonság, a nagyobb egészségtudatosság és hatékonyság. 

Az esetek 80 %-ában a homeopátiát használni szándékozók először egészségügyi szakemberekhez (gyógyszerészek,háziorvosok vagy homeopata orvosok) fordulnának a jövőben tanácsért.

A kutatás módszere

2022 és 2023 során a Toluna Harris Interactive közvélemény-kutató cég nemzetközi felmérést végzett a  homeopátiával kapcsolatos véleményekről és használati szokásokról szerte a világon. Az online kvantitatív felmérés 2022 augusztus és 2023 augusztus között készült a következő 14 országban: Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Németország, Egyesült Államok, Kanada, Kolumbia, Bulgária, Magyarország, Lengyelország, Cseh Köztársaság, Románia, Szlovákia és India. Országonként több mint 1000, összesen 14 340 főt kérdeztek meg a kutatás során. A minta India* kivételével nem, 18 év feletti életkor és társadalmi státusz alapján reprezentatív az adott országok lakosságára.

 

* 18 év feletti, angolul folyékonyan beszélő, városi emberek

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024