Felfázás, hólyaghurut, veseproblémák

Homeomami: Lehet hormonális oka a hólyaghurutnak és a hüvelygombának?

A hormonális ingadozás is felelős lehet azért, ha gyakran visszatérő látogató a hüvelygomba, vagy minden együttlét után hólyaghurutod lesz!

 • Homeomami: Lehet hormonális oka a hólyaghurutnak és a hüvelygombának?

  Homeomami: Lehet hormonális oka a hólyaghurutnak és a hüvelygombának?

A hüvely belső felén a hámsejtek készítik azt a tápláló glikogént, melyek az egészséges PH-ért felelős tejsavbaktériumokat táplálják. Amikor az egyik nemi hormon, az ösztrogén szintje csökken, a nyálkahártya elvékonyodik, és nem elég a táplálék. Ugyanez történik a hgycső nyálkahártyájában is. A PH eltolódik, és ideális lesz a terep a fertőzéseknek.

Mi jelezheti az ösztrogén- hormon csökkenését?

Bőrünk egy érzékszerv, ami nagy felületen érintkezik velünk, és a külvilággal is. Ezért jelzéseit vegyük komolyan! A bőr véd, kommmunikál a külvilággal, méregtelenít, szabályozza a hőmérsékletünket, és belső állapotunk tükre. Az ösztrogénhiányra a bőr érzékenyen reagál, mert az ösztrogén hatására termelődik a rugalmasságért felelős kollagén és egyéb rugalmas rostok. A bőrben rengeteg ösztrogén receptor található. A bőr külső és középső rétegét szintén egy ösztrogénre érzékeny membrán köti össze. Amikor ez veszít a rugalmasságából, a két réteg elválik, és ráncosodni kezd a bőr. Az ösztrogén hormon a zsírsejtekben tárolódik, ezért ne vidd túlzásba a fogyókúrát sem!

A másik biztos jel a hormonváltozásra a menstruáció megváltozása. Az ösztrogénhiányt a kimaradó, kevesebb, rövidebb ideig tartó menzesz jelzi.

Hogyan kezelhetjük homeopátiás szerekkel az ösztrogénhiányt?

A cikk tovább része itt

 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Menstruációs problémák homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 1. Menstruáció

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 2. – A változó kor – és előzményei

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 3. - Hólyaghurut és hüvelyfertőzések, ciszták és miómák

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024