Felfázás, hólyaghurut, veseproblémák

Hólyaghurut, felfázás homeopátiás gyógyítása

Női problémának nevezik általában a visszatérő felfázást, hólyaghurutot.

 • Hólyaghurut, felfázás homeopátiás gyógyítása

  Hólyaghurut, felfázás homeopátiás gyógyítása

Oka egyszerű, a nők húgycsöve rövidebb, mint a férfiaké, így a kórokozók könnyebben utat találnak a hólyag és a vese felé. A felfázás a tünetek szerint jól kezelhető homeopátiával.

Az alábbiakban a leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szereket, és a rájuk jellemző tünetegyüttest soroltuk fel:

DULCAMARA​ 9 CH

félóránként, max. 10 adag, a tünetek enyhüléséig.

A panaszok nedves időben, vagy hideg hatására kezdődnek, pl., ha a beteg hideg kövön állt mezítláb. Gyakori, fájdalmatlan, eredmény nélküli vizelési inger jellemzi.

CANTHARIS VESICATORIA​ 15 CH

 félóránként, a tünetek enyhüléséig, max. 10 adag.

A vizelés metsző, égető fájdalommal jár. Egyszerre csak kis mennyiségű vizelet ürül, állandó a vizelési kényszer. A tünetek melegtől javulnak, mozgástól rosszabbodnak. Derékfájás is kísérheti.


NUX VOMICA​ 9 CH

félóránként, max. 10 adag, a tünetek enyhüléséig.

A beteg fázós, a vizelési kényszer ellenére csak kis mennyiség ürül. Jellemző tünet a nagyfokú ingerlékenység, és a vágy az egyedüllétre. A hólyagra gyakorolt nyomás javítja a tüneteket.


STAPHYSAGRIA​ ​30 CH 

élóránként, max. 10 adag.

Állandó vizeletcsepegés érzet. Kismedencei műtétet, katéterezést követő gyulladás, illetve ha a gyulladás szexuális kapcsolat után jelentkezik, A lelkiállapotot erős megbántottság jellemzi. Sok alvás és a meleg enyhít a tüneteken.


LILIUM TIGRINUM​ 15 CH

félóránként, a tünetek enyhüléséig, max. 10 adag.

Vizelés közben és után szúró, égető fájdalom. Irritáció, viszketés a nemi szervek tájékán. A tünetek javulnak hűvös, friss levegőn, rosszabbodnak rázkódástól, utazástól.


A hólyaghurut gyakrabban fordulhat elő a változó kor kezdetén, amikor az ösztrogén hormon csökkenésével vékonyabbá, és érzékenyebbé válnak a nyálkahártyák.

 

 


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Hólyaghurut e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 3. - Hólyaghurut és hüvelyfertőzések, ciszták és miómák

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   A változó kor problémái - Klimax és csontritkulás

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024