Félelmek, viselkedési zavarok

Ki szorong jobban az óvodai beszoktatástól: a szülő vagy a gyerek?

Van összefüggés a szülők nevelési szokásai és későbbi szeparációs szorongás között.

A tanulmányba 235 anyát és 3-6 éves gyermekeiket vonták be, Spanyolország délkeleti részéről, 6 óvodából. Az anyai szorongást, a szülői stílust és a gyerekek szeparációs szorongásának mértékét értékelték. Egy párhuzamos többszörös mediációs elemzés feltárta, hogy a túlvédő szülői stílus jelentős közvetítője volt az anya szorongása és a gyermek szeparációs szorongása közötti kapcsolatnak. Ezenkívül a magasabb szorongásos pontszámú anyák nagyobb valószínűséggel alkalmaztak túlzott védelmet, büntetést vagy kevésbé magabiztos szülői stílust. A fiatalabb anyák nagyobb valószínűséggel használtak túlvédő nevelési stílust.

Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29877991/

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024