Félelmek, viselkedési zavarok

A körömrágásról homeopátiás szemmel

rossz szokás vagy kényszercselekvés? A gyermeknevelés sok örömmel, de apróbb-nagyobb gondokkal is jár.

 • A körömrágásról homeopátiás szemmel

  A körömrágásról homeopátiás szemmel

A gyermekek nagyon érzékenyek környezetük változásaira, a kapcsolatokban történő változásokra. A körömrágás hátterében sokszor szorongás áll, belső feszültség, időnként a magas követelmények miatti megfelelni vágyás és az ebből fakadó izgalom is okozhatja.

Kisebb korban ujjszopással is párosulhat. A gondos orvosi vizsgálat is szükséges, de sok esetben nem találnak szervi problémát.

Homeopátiás szerekkel jól kezelhető ez a probléma, úgy, hogy a körömrágást és a mögöttes érzelmi problémát is megszünteti a megfelelő szer szedése.

A fojtottan érezhető krónikus feszültség csökkentésére a KALIUM BROMATUM​15 CH nagyon jó hatású. Ezzel a szerrel jelentősen csökkenthető a kéz, az ujjak akaratlan matatása, a hajcsavargatás, az ujjak dobolása nyugalomban is.

Ha a gyermek előre fél valamilyen helyzettől, gyakran már este sírdogál, ha eszébe jut a másnapi oviba menés, akkor adjunk GELSEMIUM SEMPERVIRENS​15 CH-t.

Ha délutánra, estére kifárad a gyermek, szinte már örülni és bánkódni sincs ereje, akkor az ACIDUM PHOSPHORICUM​15 CH golyócska tud segíteni.

Ha ingerlékeny a gyermek, sűrű a napja, sok különórára jár, vagy veszekedős, akkor homeopátiás tabletta csillapíthatja a feszültségét. Sokszor ilyenkor az alvása is nyugtalan, nehezen alszik el, mert túl sok minden foglalkoztatja, és felébredhet az éjszaka folyamán. Ilyenkor lefekvéskor két tablettát vegyen be ebből a komplex szerből.

 • Dr. Zarándi Ildikó, Belgyógyász, homeopátiás orvos
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

  tovább
 • letöltöm

  Alvászavar e-kártya

  tovább
 • letöltöm

  Téli lifestyle e-kártya

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024