Gyomor-bél rendszeri zavarok, hányás, hasmenés, aranyér, étvágyzavar

Hogyan védjük a beleket antibiotikum kúra alatt?

A 20. század egyik legnagyobb felfedezése volt az életmentő antibiotikum. (Fleming, 1928) Az antibiotikumok gyors hatása megváltoztatta az orvosi gyakorlatot is, a betegség kezelése egyszerűbbé vált, a megelőzésére kevesebb figyelmet fordítottak. Sajnos azonban az antibiotikumok használata nem mindig felelősségteljes, gyakran adják tapasztalati alapon, a kórokozó kitenyésztése nélkül, gyakran feleslegesen.

Másik gyakori hiba, hogy a betegek nem tartják be az előírt szedési időt és mennyiséget, hamarabb abbahagyják a gyógyszer alkalmazását. Ez ellenálló baktériumtörzsek elszaporodásához vezetett. A gyógyszer túlzott használata, jelenléte az élelmiszerekben és a vizekben a modern kor bél eredetű problémáinak is az egyik lehetséges oka.  Az antibiotikumok a hasznos és a kórokozó baktériumokat is elpusztítják, így a belekben csak az ellenálló törzsek, és a harc nyertesei, a gombák maradnak életben.

A gomba lesz a domináns a bélflórában, és ez hosszútávon apró sérüléseket okoz a bél falán. A sérüléseken keresztül az ételekből idegen fehérjék kerülhetnek a véráramba, erre az immunrendszer gyulladással, allergiás reakciókkal, autoimmun folyamatokkal válaszol.

Néha azonban valóban szükség van antibiotikumra, ilyenkor fontos, hogy támogassuk a szervezetet az egészséges bélflóra megóvása érdekében, és az immunfolyamatok helyreállításában.

Candida albicans gomba elszaporodását a belekben a gombából készült homeopátiás gyógyszerrel csökkenthetjük. A tapasztalat alapján homeopátiás szer az immunrendszert a Candida féken tartása felé hangolja.

Ajánlott homeopátiás szer: ​Monilia albicans (CANDIDA ALBICANS​  (Candida albicans-ból készült homeopátiás szer)

Ajánlott potencia 9 CH (C) napi 3x 5 golyócska az antibiotikum kúra alatt.

Antibiotikum kúra után egyes immunfolyamatok is gátoltak.

A csecsemőmirigy immunfolyamatainak regenerálására:

THYMULINE​ (csecsemőmirigy tímusz faktorából készült homeopátiás szer)

Ajánlott potencia 9 CH (C) napi 1 x 5 golyócska az antibiotikum kúra alatt, és utána 5 napig.

Fontos, hogy a gombák kedvenc táplálékát, a cukrot, és a további élesztőgombákat hagyjuk ki az étrendből antibiotikum kúra alatt. (a gyümölcsleveket is)

A Journal of Clinical Gastroenterology újságban nemrég jelent meg egy cikk a zselatin bélvédő és regeneráló hatásáról. Együnk ételízesítők és adalékok nélkül készült, jó sok csontból készült, lassan főzött húslevest! A kollagén, zselatin és a levesben lévő prolin, glutamin és arginin segít az egészséges bélfal helyreállításában.

Régóta tartó, visszatérő gombás fertőzések esetén homeopata orvos tud segíteni.

Források:

The healthy home economist.com

NCBI 

Pubmed


  kapcsolódó szerek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024