Gyomor-bél rendszeri zavarok, hányás, hasmenés, aranyér, étvágyzavar

Étvágytalanság homeopátiás kezelése

A szülőknek legalább annyi gondot, fejtörést okoz az étvágytalan, rosszevő kicsi, mint a túlsúlyos, túl sokat evő gyermek.

  • Étvágytalanság homeopátiás kezelése

    Étvágytalanság homeopátiás kezelése

Mint mindig , itt is első egy esetleges betegség kizárása – ha ez megtörtént, kezelhetjük a betegséget, mint a rossz étvágy hátterében álló okot, segíthetünk homeopátiás szerekkel.

Nagyon oda kell figyelni a gyermekre, mert az étvágytalanság hátterében komoly lelki problémák is állhatnak (szélsőséges esetben akár anorexia is). Homeopátiás gyógyszerrel tudunk segíteni a lelki zavarok kezelésében is. Fontos természetesen, hogy az egészséges táplálkozás, megfelelő fizikai aktivitás is a terápia része legyen.

A golyócskák részben a háttérben álló okok kezelésével, étvágyat stabilizáló gyógyszerekkel, részben alkati kezeléssel, mint a szervezet általános szabályozójával tudnak segíteni. Alkati kezeléshez és betegségek kezeléséhez mindenképp orvoshoz kell fordulni, emellett a következő szerekkel tudunk az étvágytalan gyermekeknek segíteni.

A homeopátiás szer kiválasztásánál figyelembe kell venni az étkezési szokásokat is. A szereket általában alacsony potenciában, naponta adjuk.

AVENA SATIVA​: fertőző betegségek utáni étvágytalanságnál, súlymegtorpanásnál, hízás elősegítésére. Sok gyógyszer, antibiotikum szedése után, ha a gyermek gyenge, kedvetlen, étvágytalan és feltűnően sápadt.

ALFALFA ​: soványaknál jó étvágyfokozó.

LYCOPODIUM CLAVATUM​: étvágytalan, sovány, puffadásra hajlamos kisgyermekeknél jó hatású.

SULFUR IODATUM​: ha elhúzódó betegség után sovány a gyermek, nem tudja összeszedni magát, akkor érdemes adni, mert serkenti az étvágyat, elősegíti a testsúly visszanyerését. A gyermek izzadékony, nyugtalan.

ARSENICUM IODATUM​: kimerítő betegségek után, ha a gyermek nagyon lesoványodott.

NATRIUM CHLORATUM​: ha az étvágytalanság valamilyen lelki ok, bánat következménye, akkor adjuk közepes potenciában, főleg serdülőknél jó hatású.

Abrotanum: rosszevő gyermekek, akik lehetnek étvágytalanok, de előfordul, hogy falánkak, mégse tudnak hízni. Jellemző lehet a hasgörcs, bélgázosság, hasmenés és székrekedés váltakozása.

CHINA RUBRA​: legyengítő hányás, hasmenés után, elősegíti a lábadozást, testsúly visszanyerését. Éjjeli izzadás is jelen lehet, a gyermek gyenge, erőtlen.

Hogyan szedjük a fenti homeopátiás szereket?

Rövid ajánlás étvágytalanságra

Betegség után: – SULFUR IODATUM​ 5 CH + ARSENICUM IODATUM​ 5 CH - napi 2x5 golyó mindkettőből

Hányás, hasmenés után: – CHINA RUBRA​ 9 CH, napi 2x5 golyó

Rosszevő – koktél – AVENA SATIVA​ 5 CH + ALFALFA ​ 5 CH

Gyakorlati tanács: oldjuk fel a golyócskákat (10-10 golyót) egy pohár vízben, és kortyonként adjuk a gyereknek.

  • Dr. Németh Zsuzsanna Homeopátiás orvos
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024