Gyomor-bél rendszeri zavarok, hányás, hasmenés, aranyér, étvágyzavar

Arsenicum album (acidum arsenicosum anhydricum)

(fehér arzén). A mérgező arzént homeopátiás gyógyszer formájában elsősorban az emésztő és légzőszervek nyálkahártyáit érintő betegségek kezelésére használják.

 • Arsenicum album

  Arsenicum album

A betegségtől a beteg hamar kimerül, összezavarodik és szorong, halálfélelme van. Az Arsenicum album az asztma egyik leghatékonyabb szere. Meghűlés, szénanátha esetén is használják, ilyenkor a maró, híg orrváladéktól kisebesedik a bőr az orrcimpákon.  Az Arsenicum album a romlott étel fogyasztását követő ételmérgezéses tünetekre elsőként adandó szer. A hányást vagy hasmenést kimerültség és kiszáradás követi. A beteg erősen vacog, bár a bőre forró. További javallatok: égő érzéssel járó húgyúti fertőzések, viszkető, égő, berepedezett ekcéma, jégárpa, herpesz, influenza.

Rosszabbodás: hidegtől, éjfél és éjjel 2 óra között, stressztől, szeles időben.

Javulás: meleg, meleg borogatás hatására, meleg italoktól, vizet kortyolgatva, üléstől – feltámasztott háttal.

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2020