Gyomor-bél rendszeri zavarok, hányás, hasmenés, aranyér, étvágyzavar

8 szer a székrekedés kezelésére

Székrekedés – komoly probléma mindenkinek, akit érint. Összefoglaltuk a gyakori homeopátiás szereket!

ALUMINA​: a széklet jellege változó, lehet darabos, lehet puha, nincs inger, a belek renyhék, még a puha széklet ürítése is nagy nehézséggel jár. A végbél berepedezhet, sebesnek érzi a beteg. A bőr és a nyálkahártyák szárazak. Az étrendváltáskor fellépő székrekedés (tápszer) egyik jó szere csecsemőknél.

Ammonium muriaticum: kicsi, apró, darabos, morzsolódó széklet, nyálkával borítva. Van inger, de a székelés nehéz, nagy erőfeszítést igényel. A végbél égető érzete jellemző székelés alatt és után, és aranyér is kísérheti a tüneteket.

BRYONIA​: olyan a széklet, mintha ki lenne égetve, nagy, száraz darabok ürülnek. Van székelési inger. A nyálkahártyák extrém módon szárazak, a végbél berepedezhet. 

CAUSTICUM​: a széklet jellege változó, vagy kicsi és puha “libafos” jellegű, vagy kicsi, kemény, zsírosan fénylő. Nincs inger, szinte bénult a bélműködés. Gyerekek állva kakilnak. Olyan székrekedés, ami a túl erőszakos szobatisztaságra neveléstől alakul ki. 

HYDRASTIS CANADENSIS​: nagy kemény széklet, sárga váladékos darabokkal. Van székelési inger. Sokszor jelentkezik túlzásba vitt hashajtó használat után. A gyomor süllyedés érzete és tompa fejfájás is kísérheti. A végbél kitüremkedhet.

MAGNESIUM MURIATICUM​: kis golyócska formájú, kemény széklet. Van székelési inger, de az ürítés nagy erőfeszítést igényel. Nyilalló fájdalom székeléskor, fájdalmas aranyér. Kisbabák fogzás alatti székrekedése.

NUX VOMICA​: állandó eredménytelen inger, székelés után az az érzése, hogy a széklet egy része bennmaradt. A széklet állaga változó. A végbél görcsösen összeszorul. Túlzásba vitt étkezés, italozás, stressz, hashajtók alkalmazásának következménye. Viszkető aranyerek.

OPIUM​: beszáradt széklet, kemény, fekete golyócskák. Nincs inger, bénultság érzet. A széklet félig ürül, majd visszacsúszik. A vékonybél görcsös fájdalma. Tudatmódosító szerek, gyógyszerek, altatás következtében kialakuló székrekedés.

    Szerek székrekedésre táblázat
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Aranyér e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Hasmenés, hányás, hányinger homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024