Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Arnica az elsősegélyben

Hogyan használhatjuk a hegyi árnikát külsőleg, és homeopátiás hígításban belsőleg- egyszerre?

 • Árnika kívül-belül

  Árnika kívül-belül

Szövetregeneráló hatása miatt a gyógynövényt (Hegyi árnika, Arnica montana L. -Compositae), a virágot, évszázadok óta használják. Külsőleg gyulladáscsökkentő hatása van, sebösszehúzó. Már a mesékben is árnikafőzettel kezeli a királyfi sebeit a jó boszorkány. Hatóanyagai többek közt: illóolajok, flavonoidok, karotinoidok, keserű anyagok.

Külsőleg árnika tartalmú kenőcsök, gélek formájában használjuk.

Belsőleg gyógynövényként nem alkalmazható, homeopátiás hígításban azonban igen. Ebben a formában a gyógynövénynél tapasztalt hatások nemcsak hogy megőrződnek, hanem tartósabbak is lesznek, és még további testi és lelki tünet enyhítésével is bővülnek! 

Sérüléskor mindig adjunk ARNICA MONTANA​-t ! Mindegy, hogy milyen a sérülés, a test "sokkos" állapotba kerül, és az ARNICA ezt a sokkot azonnal képes oldani!


A homeopátiás elsősegély-csomag legfontosabb szere!

Mikor adhatjuk?

Sebek, csökkenti a vérzést, és az ijedtséget is. Súlyos balesetnél adjunk azonnal egy adag ARNICA 200 CH-t! A 200 CH potencia nagyon magas, baleseteknél a hatás gyorsasága miatt adjuk ebben a formában.

Horzsolások, zúzódások, ficamok, törések esetén

Homeopátiás formában a mélyebb szövetek gyógyulását is segíti. 
Ha otthon a gyerekkel baleset történik (pl. legurul a kicsi az ágyról) azonnal adjunk neki kis vízben feloldott ARNICA MONTANA​  30 CH golyót. Jó tudni, hogy nem kell egészen feloldani, elég, ha érintkezik a vízzel, máris adható. Megúszhatja a súlyos agyrázkódást. (Persze azért lássa orvos!)

A baleset (bármilyen) után rögtön adjunk néhány adag ARNICA MONTANA​ 30 CH-t, majd törések, izomsérülések, zúzódás esetén folytassuk ARNICA MONTANA​ 9 CH-val, hosszabb ideig, adjunk napi 3x5 golyót. Természetesen mindig fontos a megfelelő orvosi ellátás, de az ARNICA addig is segít, míg megérkezik az orvos.

Műtétek, sebészeti beavatkozás után

Mert segíti a gyors és komplikációmentes gyógyulást! Gyorsítja a szövetek gyógyulását, és oldja a beavatkozás előtti és utáni sokkot. Foghúzás, implantálás előtt és után is jó! Szedjük a 30 CH hígítást, előtte és utána legalább 3 alkalommal.

Szülés során!

A babáknál az ARNICA az „üdvözlünk a világon” szer. A szülés során szerzett apró sérüléseket, bevérzéseket, kék foltokat gyorsan rendbehozza a babáknál, az édesanyánál csökkenti a vérzést, gyorsítja a gátseb, műtéti heg gyógyulását. Segítségével hamarabb talpra áll a kismama, megszűnik az összetörtség-érzet. A szülés nehézségétől függően válasszunk potenciát. A tágulási szakasz végén adjunk egy adag ARNICA 30 CH-t az édesanyának.

Szülés után

ha elhúzódó, nehéz szülés volt, egy adag ARNICA 200 CH-t, más esetekben két-három napig napi 2 adagot a 30 CH-ból. Nehezen gyógyuló sebeknél használjuk a 9 CH hígítást, akár 2-3 héten keresztül is.

Rovarcsípések tüneteinek enyhítésére is adhatjuk! 


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024