Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Arnica - messze nem csak a sérülések szere!

A szkeptikus kritikákból, melyek a homeopátiát támadják

 • Arnica - messze nem csak a sérülések szere!

  Arnica - messze nem csak a sérülések szere!

, legtöbbször egy fontos dolog hiányzik - a gyakorlati tapasztalat.

Legtöbbször érzelmi alapon, a tények, tapasztalatok és a módszer valódi ismerete nélkül kritizálják ezt az orvostudományt, melynek legnagyobb erőssége a több, mint 200 éves terápiás tapasztalat, és sokmillió gyógyult, elégedett beteg. Nagyon kevés egyéb gyógyászati módszer mondhatja ezt el magáról. Ha valaki még nem szedett soha homeopátiás szert, a legjobb választás, ha az ARNICA MONTANA​ golyócskák segítségével ismerkedik meg a homeopátiával. Az ARNICA MONTANA​ -t a homeopátia a kezdetek óta használja, így irodalma, terápiás javaslatai és tapasztalatai rendkívül széleskörűek. Az Arnica az egyik legnépszerűbb homeopátiás szer a világon. De miért is lenne másképp, hiszen kielégíti azt az egyre erősebb igényt, hogy káros mellékhatások nélkül, gyorsan, biztonsággal gyógyuljunk. A homeopátia minden szempontból megfelel a XXI. századi ember igényeinek – egy modern, hatékony és környezetkímélő gyógymód, amely nem helyettesíteni, hanem tágítani kívánja az akadémikus orvostudomány lehetőségeit.

Miért ARNICA MONTANA​?

Mindenki szenved el kisebb nagyobb traumákat, és az Arnica a homeopátia legfontosabb elsősegély szere. Legtöbbször fizikai sérülés okozta véraláfutásokat és zúzódást kezelnek vele. Számos sportoló alkalmazza, többek között David Beckham is, hiszen a homeopátiás szerek biztonsággal, a doppingelőírások megsértése nélkül szedhetők, és gyorsan hatnak.  

Érdemes műtétek előtt is Arnica-t szedni, mert a tapasztalatok szerint csökkenti a vérzést, gyorsítja a rehabilitációt. Műtét egy foghúzás is, de szülés közben is aranyat ér az Arnica . Az USA-ban keresett gyógyszer plasztikai sebészeti beavatkozások után is. Egy egyszerű otthoni orrvérzésnél is jó, ha kéznél van az Arnica .

Általában nagyobb traumák, műtétek esetén magas potenciában (200 CH) adjuk, rehabilitáció idején, vagy otthoni baleseteknél a közepes 30 CH potenciát használjuk, több napon át.

A sérüléseken kívül kihasználhatjuk hatását az erekre – visszérproblémák vagy aranyér esetén alacsonyabb potenciában (9 CH) érdemes kúraszerűen szedni. Egy hosszabb intravénás kezelés után segíti a kék foltok gyógyulását. Nagyon jól jön akkor is, ha felfekvéstől kell tartani, idősebb vagy krónikus betegnél.

Indiában az Arnica a sürgősségi protokoll része, a hagyományos módszerek és gyógyszerek mellett.

Az Arnica állapot egyik fő jellemzője az összetörtség érzet. Ezt okozhatja baleset, de érdemes kipróbálni az Arnica-t hosszabb sportolás vagy igazán nehéz munka után is, amikor minden mozdulat fáj!

Minden homeopátiás szernél, mivel a homeopátia a test és a lélek egységében gondolkodik, leírják a szerre szoruló ember jellemző lelki tulajdonságait, pszichés tüneteit is. Az Arnica segíthet éjjeli rémálmok esetén, vagy ha valaki állandóan balesetektől tart. Álmatlanságra, ha csak forgolódunk és keménynek érezzük az ágyat.  

Bővebben az Arnica -ról a Jazzy Rádió műsorában:

https://www.mixcloud.com/909jazzy/dr-jazzy-20150608/

Akit érdekel a téma, Arnica referenciák (forrás: The Huffington Post)

(1) Seeking Relief Through Arnica by Bee-Shyuan Chang, New York Times, September 14, 2011

(2) Video: Dr. Mehmet Oz recommends Arnica for bruising on the Dr. Oz Show. 

(3) Nature's Materia Medica, edited by Robin Murphy, ND, Lotus Health Institute, Blacksburg, Virginia, 3rd Edition, 2006

(4) Larry Malerba, DO, DHt, "Unexpected Help for Victims of Traumatic Brain Injury", North Atlantic Books Communities, July 13, 2011

(5) Seeley BM, Denton AB, Ahn MS, Maas CS. "Effect of homeopathic Arnica montana on bruising in face-lifts: results of a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial." Archives of Facial Plastic Surgery Jan-Feb; 8(1):54-9, 2006.

(6) R. Widrig, A. Suter, R. Saller & J. Melzer. "Choosing between NSAID and arnica for topical treatment of hand osteoarthritis in a randomised, double-blind study". Rheumatology International 27 (6): 585-91, 2007.

(7) Otto Knuesel, Michel Weber and Andy Suter. "Arnica montana gel in osteoarthritis of the knee: An open, multicenter clinical trial" Advances in Therapy Volume 19, Number 5, 209-218, DOI: 10.1007/BF02850361, 2002.

(8) Robertson A, Suryanarayanan R, Banerjee A. "Homeopathic Arnica montana for post-tonsillectomy analgesia: a randomised placebo control trial." Homeopathy Jan; 96(1):17-21, 2007.

  kapcsolódó szerek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024