Dohányzás, alkohol, szenvedélybetegségek, másnaposság

Mit javasol a fesztiválok orvosa szükséghelyzetekre?

Ezeket a tanácsokat tartsd be, ha felhőtlenül akarsz szórakozni

Egy fesztivál sajnos akkor is igazán emlékezetessé válhat, ha nemcsak önfeledt bulizásra, hanem egy jó kis betegségre is jegyet váltunk. Dr. Szeles Géza, a Sziget Fesztivál egészségügyi ellátásának vezetője és Dr. Borbély Katalin homeopátiás szakorvos szerint ezeket már egy kis odafigyeléssel megelőzhetjük, de ha már bekövetkezett a baj, akkor is van megoldás. 

A homeopátiás gyógyszerek adagolását hirtelen fellépő esetekben kezdjük alkalmazni, az alábbiak szerint: 9 CH-15 CH potenciában 5 golyót adjunk be óránként egészen addig, amíg a panasz enyhül. Javulás esetén az adagolást napi 2-3 alkalomra csökkentsük, amíg a tünetek megszűnnek.

1. Másnaposság

A fesztiválokon kétségkívül ez a leggyakoribb és szinte mindenkit érintő betegség, hiszen az alkohol nagy mennyiségű vizet von el a szervezettől, ráadásul túlzott fogyasztása kiszáradási tüneteket okozhat. Ezért célszerű a szeszes italokon túl vízzel is hidratálni a szervezetünket, hiszen így másnap nem érezzük úgy magunkat, mintha fejbe vertek volna. A másnaposság kezelésére a fájdalomcsillapítók helyett vagy mellett az orvosszakértő a NUX VOMICA​ homeopátiás szert ajánlja.

2. Sérülések

A másnaposságból adódó illuminált állapot, a tömeges tánc és a különböző sportjátékok sajnos gyakran sérülésekhez vezetnek. Az ebből következő könnyedebb felszíni sérülések, kisebb zúzódások és csípések kezelésére alkalmazhatunk természetesebb, szelídebb gyógymódokat. Dr. Szeles Géza ilyenkor az ARNICA MONTANA​, a BELLIS PERENNIS​​ (Bellis), a BRYONIA​ és LEDUM PALUSTRE​ (Ledum) alkalmazását javasolja.  

3. Leégés, napszúrás

Ezt természetesen megelőzhetjük naptejjel, de ha azt mégsem használtuk volna, számos, a tüneteket enyhítendő homeopátiás szer közül is válogathatunk. Dr. Borbély Katalin szerint, ha lüktető, éles fejfást érzünk és ehhez tűzvörös arc, vagy száraz nyálkahártya párosul, akkor szedjünk BELLADONNA​-t a fenti adagolással.

4. Gyomorbélrendszeri hurutok

A nagy meleg miatt az ételfertőzés esélye fennáll a fesztiválokon, ezért ügyeljünk arra, hogy a sátorban hagyott finomságot több óra elteltével már ne együk meg, ha csak nem így szeretnénk magunkat rábírni a gyakori és intenzív kocogásra a ToiToi irányába. Ehelyett inkább vegyünk magunkhoz orvosi szenet, B6-vitamint, valamint probiotikumot is, hiszen ez utóbbi erősíti az immunrendszert, és helyreállítja a bélflórát, intenzívebb hányinger érzése esetén, pedig orvosi szaktekintélyeink tanácsára alkalmazzuk az ARSENICUM ALBUM​​ nevű homeopátiás szert.

5. Húgyúti fertőzés

Ez a betegség elsősorban a fesztivál hölgy látogatóinál jelentkezhet, és főleg akkor, ha nem figyelnek arra, hogy éjszaka már nem olyan meleg a talaj, mint nappal valamint a derék, hasrész inkább hiányosan fedett. Az ehhez társuló gyötrő, égető fájdalom gyors enyhítésére Dr. Szeles Géza a CANTHARIS VESICATORIA​​-t (Cantharis) javasolja.

6. Torokgyulladás, torokfájás

A leggyakrabban előforduló panaszok egyike a fesztiválokon, az önfeledt énekléstől, a kiabálástól és a hideg italok fogyasztása miatt kialakult torokgyulladás. Ezt erősíti a levegőben szálló por komoly koncentrációja. Ilyen esetekben kitűnően használható szerek a HOMEOGENE 9​​, amely a fájdalmat és a HOMEOVOX​​, amely a rekedtséget csillapítja.

A szakértő hozzáteszi, hogy soha ne várjunk a szakorvosi segítségkéréssel hirtelen fellépő, súlyos tünetekkel járó betegségek esetén! 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Napszúrás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 3. - Hólyaghurut és hüvelyfertőzések, ciszták és miómák

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024